IGMG’nin “Çevre Bilinciyle Cami Yolundayız” Projesi Bu Yıl da Devam Ediyor

IGMG’nin “Çevre Bilinciyle Cami Yolundayız” Projesi Bu Yıl da Devam Ediyor

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) 2023 yılında dünya genelinde yüzlerce camide hayata geçirdiği  “Emisyonsuz Hafta – Çevre Bilinciyle Cami Yolunda” projesini bu yıl da devam ettiriyor.

Dünya genelinde her yıl Eylül ayında Zero Emissions Day veya World Car Free Day gibi uluslararası çevre bilinci oluşturmaya yönelik etkinlikler gerçekleştiriliyor. İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG), geçen yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünya genelinde yüzlerce camide aynı anda gerçekleştirdiği “Emisyonsuz Hafta – Çevre Bilinciyle Cami Yolunda” projesine bu yıl da devam ediyor.

IGMG, “Emisyonsuz Hafta –Çevre Bilinciyle Cami Yolunda” projesi kapsamında, cami cemaatinin camiye yürüyerek, bisikletle, veya uzak mesafede ikamet ediyorlarsa başkalarıyla ortak araç kullanarak gelmesini, dolayısıyla da emisyonun azaltılmasını amaçlıyor.

Faaliyet, günlük hayatta iklime büyük zararı olan karbon salınımı olmadan veya asgari seviyeye indirerek de ulaşım sağlanabileceğine dair bir bilinç oluşturmakta. Faaliyet kapsamında cemaatin bu tarihlerde ve diğer zamanlarda kişisel araçlar yerine yürüyerek camiye gelmesi teşvik ediliyor. Böylece her birey hem çevreyi korumaya yönelik katkı sağlamış olacak hem de Hz. Peygamber (s.a.v.)´in sünnetini uygulamış olacak.

IGMG, Emisyonsuz Hafta projesi kapsamında camilerinde camiye emisyonsuz şekilde ulaşımın yanısıra fidan dikimi ve Hz. Peygamber (s.a.v.)´in tabiâta bakışı hakkında seminerler düzenleyerek çevre bilinci oluşmasına katkı sağlıyor.