Almanya’da 2 Türk’ün Hayatını Kaybettiği Yangının Yankıları Sürüyor

Almanya’da 2 Türk’ün Hayatını Kaybettiği Yangının Yankıları Sürüyor

Almanya’nın Eberswalde şehrinde meydana gelen yangın sonrası savcılık, kundaklama şüphesiyle soruşturma başlatırken, bölgedeki vatandaşlar hayatını kaybeden anne ve oğlunu apartmanın önünde koyduğu çiçek ve mumlarla anıyor.

Almanya’nın Brandenburg eyaletindeki Eberswalde şehrinde Türkiye kökenli bir anne ve 5 yaşındaki oğlunun yaşamını yitirdiği yangınla ilgili kundaklama ihtimali üzerinde duruluyor. Brandenburg Savcılığı Sözcüsü Ingo Kechichian, olayın teknik bir arızadan değil, kasıtlı bir eylemden kaynaklanmış olabileceğini belirtti. Soruşturma tüm hızıyla sürüyor.

Bölge Halkı Anma Töreninde Bir Araya Geldi

Yangının ardından Eberswalde Belediye Başkanı Götz Herrmann’ın çağrısıyla yüzlerce kişi apartmanın önünde bir anma töreni düzenledi. Herrmann, yangın yerine çiçek bırakırken, olay yerinde görev yapan ekiplere teşekkür ederek, “Profesyonel müdahaleleri sayesinde daha fazla can kaybı önlendi” dedi.

Anma Töreni Sürüyor

Olaydan dört gün sonra dahi bölge halkı, hayatını kaybeden anne ve oğlunu anmak için apartmanın önüne çiçekler ve mumlar bırakmaya devam ediyor. Yaşanan derin üzüntü, Eberswalde sakinleri tarafından dayanışma ve anma etkinliğiyle paylaşılmaya devam ediyor.

Yangın Olayı

Eberswalde şehir merkezindeki Friedrich-Ebert Caddesi’nde bulunan konut ve iş yerinin bulunduğu binada çıkan yangında hafta sonunda iki kişi hayatını kaybetmiş, altı kişi de yaralanmıştı. Polisin verdiği bilgilere göre, çok katlı binada ağırlıklı olarak göçmen kökenli insanlar yaşıyordu.

Binanın Statik Durumu Kontrol Edilecek

Eberswalde Belediyesi sözcüsüne göre, polis olay yeri incelemelerini tamamladıktan sonra binanın statik durumu kontrol edilecek. Hafta sonu binada çökme tehlikesi tespit edilmemişti. Binanın sakinleri, belediye tarafından sağlanan konutlara yerleştirilmişti.

Tanık Arayışı Sürüyor

Polis, olayla ilgili tanık arayışını sürdürüyor. Yapılan çağrıda, özellikle cumartesi günü saat 22:00 ile 24:00 arasında Eberswalde’nin Friedrich-Ebert Caddesi veya pazar yerinde bulunan kişilerin olayı gözlemlemiş olabilecekleri belirtilirken, bu kişilerin derhal polise başvurmaları talep ediliyor.(bb)