Almanya’da Garajda Bu Eşyaları Saklamanın 500 Euro’ya Kadar Cezası Var!

Almanya’da Garajda Bu Eşyaları Saklamanın 500 Euro’ya Kadar Cezası Var!

Almanya’da bu eşyaları garajda saklarsanız, yüksek para cezasıyla karşılaşabilirsiniz. Detaylar haberimizde.

Almanya’da eski mobilyalar, spor aletleri veya mangal gibi pek çok malzeme ile garajlar depo odasına dönüştürülüyor. Hatta bazen parti ya da spor salonu olarak bile kullanılıyor. Ancak Almanya’da kanunen garajlar, “araç park yeri” olarak tanımlanıyor. Buna göre garajda araba dışı birçok eşyanın depolanması durumunda para cezası riski doğabilir. Özellikle park sorununun yaşandığı şehirlerde, bu durum belediye ekipleri tarafından denetleniyor.

Garajda Depolanmasına İzin Verilen Eşyalar

Her eyaletteki Garaj ve Otopark Yönetmeliği (GaStellV) ve İmar Yönetmeliği’nde (BO), garajların nasıl kullanılabileceği açıkça belirtilmiştir. Örneğin, Bavyera Eyaleti İmar Yönetmeliği (BayBO) Madde 2, paragraf 8’de, garajların öncelikle motorlu taşıtların park edilmesi için kullanılması gerektiği belirtilmektedir. Lastikler, aletler ve temizlik malzemeleri gibi araçlarla ilgili eşyaların da yine garajda saklanabileceği ifade edilmekte.

Bisikletlere de Müsade Var

Garajı sergi, satış, atölye veya depo olarak kullanmak ise yasak. Bisikletlerin garajlara koyulup koyulamayacağı ise açıkça belirtilmemiş olsa da yönetmelik (Madde 3), araçla birlikte bisikletlerin de garajda durmasına kategorik olarak karşı bir bilgi bulunmuyor.

Garajlar İzni Olmadan Amaç Dışı Kullanılamaz

Buna göre, garaj sahipleri izin almadan garajlarını başka amaçlar için kullanamazlar. Araba olmayan bir kişi  garajı  hobi odası, atölye, spor salonu veya ekstra bir odaya dönüştürürse cezai işleme tabi olabilir. Bu tür durumlar için uygulanacak para cezası 500 Euro’ya kadar çıkabiliyor.

Mevsimlik Giysiler Dahi Yasak

Yönetmelik, eşyaların depolanması konusunda da oldukça katı. Araçla ilgili olmayan eşyalar, örneğin bahçe mobilyaları, mangal veya mevsimlik giysiler gibi eşyaların burada saklanması da yasak. Ancak, lastikler ya da araç gereçleri uygun bir raf sisteminde saklanabiliyor.(bb)