Almanya’da Trafik Lambası Koalisyonuna Destek Azalıyor

Almanya’da Trafik Lambası Koalisyonuna Destek Azalıyor

Almanya’da SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan Trafik Lambası Koalisyonu’na olan destek azalıyor. Son yapılan anketlere göre, vatandaşların sadece yüzde 3’ü bu koalisyonun ülke için iyi olduğunu düşünüyor.

Almanya’da yapılan son Allensbach anketine göre, SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan mevcut hükümete destek yok denecek kadar azaldı. “Frankfurter Allgemeine” tarafından yayınlanan ankete göre, katılımcıların sadece yüzde 3’ü Trafik Lambası Koalisyonu’nun ülke için yararlı olduğunu düşündüğünü belirtti.

Buna karşılık ankete katılanların yüzde 54’ü CDU/CSU’nun bir sonraki hükümette lider rol oynamasını istiyor. Mevcut hükümette yer alan SPD için ise bu oran yüzde 29’da kaldı.

CDU/CSU Güçleniyor, AfD İkinci Sırada

Anketin Pazar günü yapılan seçimlere yönelik bölümünde, CDU/CSU’nun yüzde 35,5 oy oranıyla liderliğini güçlendirdiği görüldü. AfD yüzde 17 ile ikinci sırada yer alırken, SPD yüzde 16 oy oranını korudu. Yeşiller yüzde 10’a gerilerken, Sahra Wagenknecht’in yeni kurduğu BSW yüzde 9 ile Yeşiller’i yakından takip etti. FDP ve Sol Parti ise yüzde 4’te kalarak meclis dışı kalma riskiyle karşı karşıya.

Vatandaşların Yüzde 25’i Tek Parti İktidarından Yana

Anket, vatandaşların yüzde 25’inin ise tek parti iktidarını tercih ettiğini, büyük bir çoğunluğun da bu iktidarın CDU/CSU tarafından oluşturulmasını istediğini ortaya koydu.(bb)