Almanya’da Yangında Ölen Anne ve Oğlu Şanlıurfa’ya Uğurlandı

Almanya’da Yangında Ölen Anne ve Oğlu Şanlıurfa’ya Uğurlandı

Almanya’da çıkan yangında hayatını kaybeden Emine Çoban ve oğlu Umut Can, Berlin’de kılınan cenaze namazının ardından Şanlıurfa’ya uğurlandı.

Almanya’nın Brandenburg eyaletindeki Eberswalde şehrinde bir binada çıkan yangında hayatını kaybeden Emine Çoban ve 5 yaşındaki oğlu Umut Can Çoban’ın cenazeleri, Berlin Şehitlik Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından memleketleri Şanlıurfa’ya gönderildi.

Cenazeye Çok Sayıda Vatandaş Katıldı

Cenaze namazına İGMG Berlin Bölge Başkanı Hasan İstanbul, İGMG Tanıtma Başkanı Selçuk Çiçek, Berlin Din Hizmetleri Ataşesi Emre Şimşek ve çok sayıda vatandaş katıldı. Duygusal anların yaşandığı cenazede, acılı baba çevredekilerin yardımıyla ayakta durabildi.

Amca Karadal Camia TV’ye Konuştu

Emine Çoban’ın amcası Mehmet Karadal, yangın sonrası yaşanan süreci Camia TV’ye anlattı. Çoban, “Amcamın oğlu Türkiye’den beni arada ve kardeşine ulaşamadığını söyledi. Berlin’deki yeğenlerimi aradıktan sonra olaydan haberdar oldum ve hemen Berlin’e geldim.” diye kaydetti.

Yangında hayatını kaybeden Emine Çoban’ın amcası Mehmet Karadal

“Olay Acilen Aydınlatılsın”

Olay yerine vardığında naaşların binadan çıkarıldığını söyleyen Karadal, olayın aydınlatılması için Alman makamlarından acilen adım atılmasını talep etti. T.C. Berlin Başkonsolosluğu ve Büyükelçiliği’ne ise süreci yakından takip ettiklerini belirterek teşekkürlerini iletti.

Failler Aranıyor

Olayın failleri henüz tespit edilemezken, saldırının aydınlatılması yönündeki talepler artarak devam ediyor.(bb)