Almanya’da Yeni Vergilendirme Sisteminde Tarih Belli Oldu

Almanya’da Yeni Vergilendirme Sisteminde Tarih Belli Oldu

Almanya’da hükümet, daha adil ve basit bir vergi sistemi amaçladığını belirterek, evli çiftler için vergi sınıfları 3 ve 5’i kaldırmaya hazırlanıyor.

Almanya hükümeti, uzun süredir tartışılan ve özellikle evli çiftler için uygulanan 3 ve 5 vergi sınıflarının kaldırılmasına yönelik reform için tarih belirledi. Yeni vergi düzenlemesi, 2030 yılında resmen yürürlüğe girecek. Bu adımla hükümet, vergi sistemini daha adil ve basit hale getirmeyi amaçladığını duyurdu.

Hedef Daha Eşit Bir Sistem

Şu an uygulamada olan 3 ve 5 vergi sınıfları, evli çiftlerde bir kişinin diğerine göre daha düşük gelire sahip olması durumunda vergi avantajları sağlıyor. Ancak hükümet, bu sistemin bazı durumlarda eşitsizliklere yol açtığını vurgulayarak, yeni düzenleme ile daha eşit bir vergi sistemini hayata geçirmeyi hedeflediğini belirtti.

“Evli Çiftlerin Gelirlerinde Büyük Değişiklik Yaratmamalı”

Eleştirmenler, mevcut düzenlemenin, genellikle erkeklerden daha az kazanan kadınları vergisel olarak dezavantajlı duruma düşürdüğünü ve yarı zamanlı çalışmaya teşvik ettiğini öne sürüyor. FDP milletvekili ve maliye politikacısı Max Mordhorst da 2030 yılında yürürlüğe girecek olan bu reformun, evli çiftlerin gelirlerinde büyük değişiklik yaratmaması gerektiğini savundu.(bb)