Okul Gezisi İçin İtalya’ya Giden Öğrencilere Araba Çarptı: Türk Kızı Eylül Hayatını Kaybetti

Okul Gezisi İçin İtalya’ya Giden Öğrencilere Araba Çarptı: Türk Kızı Eylül Hayatını Kaybetti

Almanya’dan okul gezisi için İtalya’ya giden öğrenci grubuna araba çarptı. 18 yaşındaki Türk kızı Eylül Dönmez ve arkadaşı hayatını kaybetti.

Almanya’dan okul gezisi için İtalya’ya giden öğrenci grubuna araba çarptı. İtalya’nın Lucca kentinde meydana gelen feci kazada Duisburg’da yaşayan Türk kızı Elis Eylül Dönmez ile Fas kökenli arkadaşı hayatını kaybetti. 6 kişi de yaralandı.

Henüz 18 yaşında olan Eylül’ün cenazesinin yapılacak otopsi sonrası Duisburg’ta defnedilecek. Duisburg-Mitte Gesamtschule Lisesinde öğrenci olan genç kızların 2025 baharında Abitur sınavlarına girmeyi planlıyordu.

Aracın Kontrolünü Kaybeden Sürücü Genç Kızlara Çarptı

İtalyan polisinin açıklamasına göre, 44 yaşındaki Brezilyalı bir kadın, akşam saatlerinde aracının kontrolünü kaybederek genç kızlara çarptı. Kazada 17 ve 18 yaşlarındaki iki öğrenci olay yerinde yaşamını yitirdi. Öğrencilerin arkadaşlarıyla birlikte markete gitmek üzere otellerinden çıktıkları öğrenildi.

Aşırı Hız Can Aldı

Görgü tanıkları, aracın aşırı hız yaptığını kırmızı ışığı ihlal ettiğini söyledi. Kazaya neden olan sürücünün alkollü ya da uyuşturucu etkisi altında olmadığı bildirildi. Olay sonrası Alman yetkililerin İtalyan polisi ile ortak soruşturma yürüttükleri açıklandı.