Eyüp Sabri Tuncer’den Camia Haber’e Açıklama: Ürünlerimiz Avrupa Birliği Düzenlemelerine Uygundur

Eyüp Sabri Tuncer’den Camia Haber’e Açıklama: Ürünlerimiz Avrupa Birliği Düzenlemelerine Uygundur

Eyüp Sabri Tuncer, Avrupa Birliği’nin kozmetik ürünlerdeki Lilial yasağına tamamen uyum sağladığını ve piyasadaki ürünlerinin güvenli olduğunu açıkladı. Sosyal medyada yayılan yanıltıcı bilgilere karşı hukuki süreç başlatılacağını duyurdu.

Kısa bir süre önce, Eyüp Sabri Tuncer kolonyalarının Avrupa Birliği tarafından toplatıldığına dair haberler sosyal medyada geniş yankı bulmuştu. Bu iddialar üzerine, Eyüp Sabri Tuncer’den Camia Haber’e yapılan resmi açıklamada, ürünlerinin güvenliği ve yasal düzenlemelere uyumunun öncelikleri olduğu vurgulandı.

Firma, 1 Mart 2022 itibarıyla Avrupa Birliği’nde kozmetik ürünlerde Butylphenyl Methylpropional (Lilial) bileşeninin yasaklanması ile ilgili düzenlemeye tamamen uyum sağladığını belirtti.

Açıklamaya göre, şirket bu bileşeni içeren ürünlerin formüllerini güncellemiş ve Mart 2022’den önce bu maddeyi içeren ürünlerin satışını durdurmuştur. Şu anda piyasada bulunan ürünlerin ise bu yasağa uygun, güvenli ve yüksek kalitede olduğu ifade edildi. Ayrıca, sosyal medyada yayılan yanıltıcı bilgilere karşı hukuki süreç başlatılacağı da duyuruldu.

100 yıllık tecrübesiyle Eyüp Sabri Tuncer, Avrupa Birliği standartlarına uygun üretim yapmaya devam edeceğini taahhüt etti.