Alman Çocuk Doktorlarından Ciddi Yoğunluk Uyarısı: Yeni Hasta Alınmayabilir!

Alman Çocuk Doktorlarından Ciddi Yoğunluk Uyarısı: Yeni Hasta Alınmayabilir!

Almanya’da aile hekimleri, beklenen enfeksiyon dalgası nedeniyle gelecek dönemde acil olmayan hastaların kabul edilemeyebileceğini uyardı.

Alman Aile Hekimleri Birliği Başkanı Nicola Buhlinger-Göpfarth, bu yıl enfeksiyon dalgasının erken başladığını ve muayenehanelerdeki yükün şimdiden çok yüksek olduğunu açıkladı. Buhlinger-Göpfarth, bu durumun, muayenehanelerin yeni hastaları, özellikle acil olmayan vakaları kabul edememesine yol açabileceğini belirtti.

Gerçek Bir Sorun Haline Geldi

Başkan Buhlinger-Göpfarth, hastaların kabul edilememesi ihtimaline ilişkin, “Bu her zaman zorlayıcı oluyor ve elbette sadece en son çare olarak uygulanıyor. Ancak birçok bölgede bu durum artık gerçek bir sorun haline geldi.” diye konuştu. Mevcut enfeksiyon dalgasına neden olan patojenler arasında solunum yolu enfeksiyonlarına yol açan rinovirüsler ve koronavirüsün bulunduğunu sözlerine ekledi.

Grip Sezonu Yaklaşıyor

Bunun yanı sıra, yaklaşan grip sezonunun da kapıda olduğunu belirten Buhlinger-Göpfarth, özellikle sağlık açısından risk grubunda bulunan hastaların grip aşısını zamanında yaptırmaları gerektiğine dikkat çekti. “Aşı ile önlenebilecek her ciddi vaka, hem hastalar hem de onları tedavi edenler için büyük bir fırsat.” diye ekledi.

Buhlinger-Göpfarth, grip ve Covid-19’a karşı çift etkili bir aşının geliştirilmesinin hem muayenehaneler hem de hastalar için büyük bir kolaylık sağlayacağını belirtti. Böyle bir aşının, sağlık sistemindeki yükü büyük ölçüde hafifleteceğini ifade etti.(bb)