Almanya’da Araç Sigortlarında Değişiklik: 2025’te Milyonlar Daha Fazla Ödeyecek!

Almanya’da Araç Sigortlarında Değişiklik: 2025’te Milyonlar Daha Fazla Ödeyecek!

Almanya’da 2025 yılında araç sigortası sınıfları belirlendi. Buna göre 12 milyondan fazla araç sahibi yeni ücretlerle karşılaşacak.

Almanya’da 2025 yılında araç sahiplerini ilgilendirecek bir yenilik söz konusu. Yaklaşık 12 milyon araç sahibi için araç sigortası fiyatlarında değişiklik olacak. Bunun nedeni ise gelecek yıl için belirlenen yeni araç sınıfları.

7,1 Milyon Araç Sahibi Daha Fazla Ödeyecek

Buna göre ülke genelinde toplamda yaklaşık 7,1 milyon araç sahibinin gelecek yıl daha fazla ödeme yapması bekleniyor. Yaklaşık 5,1 milyon ise araçlarıyla birlikte daha uygun araç sınıfına geçiş yapacak. Yaklaşık 30 milyon araç sahibinin durumunda bir değişiklik olmayacak.

Çoğu model için araç sınıflarında değişiklik olması durumunda, bir sınıf yukarı veya aşağı kayma söz konusu oluyor. Temel olarak, daha düşük sınıfta olan araçlar daha ucuz, daha yüksek sınıfta olan araçlar ise daha pahalı oluyor. Aşağıdaki tablo, 2025’te araç sınıflarındaki değişikliklerden kimlerin yararlandığını gösteriyor.

Araç Modeli / Sınıfındaki Değişim

Ford B-Max 1.4: Trafik Sigortası: -1 / Kısmi Kasko: -1 / Tam Kasko: –
Hyundai Tucson 1.6: Trafik Sigortası: -1 / Kısmi Kasko: -3 / Tam Kasko: -3
Mercedes-Benz EQC 400 4Matic: Trafik Sigortası: -2 / Kısmi Kasko: -2 / Tam Kasko: -2
Skoda Octavia Combi RS 2.0 TDI: Trafik Sigortası: -1 / Kısmi Kasko: +1 / Tam Kasko: -1
VW Golf VII R 2.0 TSI: Trafik Sigortası: -1 / Kısmi Kasko: -1 / Tam Kasko: -1

Araç Sınıfları Nasıl Belirleniyor ve Ne Amaçla Kullanılıyor?

Kasko sigortasında araç sınıfları, kaza durumlarında zarar gören tarafa ödenen tazminatlara göre hesaplanıyor. Kaskoda ise aracın değeri gibi faktörler de dikkate alınır. Bu nedenle, birçok yüksek performanslı üst sınıf model ve SUV’ler, yüksek tip sınıflarına sahipken, daha eski modeller ve küçük araçlar genellikle daha düşük sınıflarda yer alıyor.(bb)