Almanya’da Kaçak Çalışmaya Karşı Kuaför Salonlarına Baskınlar Artıyor

Almanya’da Kaçak Çalışmaya Karşı Kuaför Salonlarına Baskınlar Artıyor

Almanya’da Ana Gümrük İdaresi ve zabıta ekipleri, kaçak çalışmaya karşı kuaför salonlarına baskın düzenledi. Yapılan denetimlerde yeterlilik belgesi olmayan çalışanlar ve kayıt dışı istihdam tespit edildi.

Almanya’da Ana Gümrük İdaresi ve zabıta ekipleri, kaçak çalışmayı önlemek amacıyla yakın zamanda kuaför salonlarına yönelik geniş çaplı baskınlar gerçekleştirdi. Baskınlarda, yetkililere El Sanatları Odası (Handwerkskammer) çalışanları da eşlik etti.

Ustalık Belgesi Şart

El Sanatları Odası’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Her kuaför işletmesinde, işletme sahibi veya sorumlu yöneticinin bir ustalık belgesi ya da eşdeğer bir yeterliliğe sahip olması zorunludur.” ifadeleri yer aldı.

Farklı İhlaller Tespit Edildi

Almanya genelinde birçok kuaför salonu denetimden geçerken, farklı ihlallerin tespit edildiği belirtildi. Denetimlerde bazı salonlarda gerekli yeterliliklere sahip bir çalışanın bulunmadığı tespit edildi. Ayrıca, bazı çalışanların kayıt dışı çalıştırıldığı da ortaya çıktı. Bu konuda gümrük yetkililerinin personel incelemeleri ile ilgili soruşturmalarının devam edeceği vurgulandı.

“Kaçak Çalışmayla Mücadele Artırılsın”

El Sanatları Odası, 2022 yılında gerçekleştirdiği genel kurulda, kaçak çalışmayla mücadelenin artırılmasına yönelik bir karar almıştı. El Sanatları Parlamentosu, el sanatları sektöründe kayıt dışı çalışmanın tehlikelerine dikkat çekmiş ve yerel yönetimlere, bu tür durumlara aktif olarak müdahale etmeleri çağrısında bulunmuştu.(bb)