Almanya’da 15 Derste Osmanlıca Kursu İçin Kayıtlar Başladı

Almanya’da 15 Derste Osmanlıca Kursu İçin Kayıtlar Başladı

Almanya’nın Köln kentinde Sabah Ülkesi Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlenen 15 derste Osmanlıca kursu için kayıtlar başladı.

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Köln kentinde çalışmalarını yürüten Sabah Ülkesi Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlenen “15 Derste Osmanlıca Kursu” için kayıtlar başladı. Sabah Ülkesi Kültür Sanat Derneği Osmanlı Türkçesi Eğitmeni Mustafa Ayar Mustafa Ayar, kursla ilgili Camia Haber’e açıklamalarda bulundu.

Matbu Yazıyı Okuyabilecek Seviyeye Gelmelerini Hedefliyoruz

Mustafa Ayar, 15 derste Osmanlıca’yı tam anlamıyla öğrenmenin elbette mümkün olmadığını belirtirken, “Ancak katılımcıların matbu yazıyı okuyabilecek seviyeye gelmelerini hedefliyoruz. Arapça ve Farsça gramer bilgileriyle temel esasları öğreteceğiz. Kurs sonunda Osmanlı Türkçesi metinlerini okumaya başlayacaklar.” ifadelerini kullandı.

Osmanlı Dönemine Ait Birikimden Faydalanmak İsteyen Herkes Öğrenmeli

Ayar, Osmanlı Türkçesinin Türk dilinin geleceğini güçlendirdiğini belirterek, “Türkçe’ye hakim birinin Osmanlı Türkçesini öğrenmesi oldukça kolaydır, çünkü sadece yazı şekli Arabi ve Farisi harflerden oluşur. Bilhassa astronomi, coğrafya, tıp, hukuk ve edebiyat gibi alanlarda Osmanlı Türkçesi, çok zengin kavramlar ve terimler barındırır. Osmanlı dönemine ait birikimden faydalanmak isteyen herkes bu dili öğrenmelidir. dedi.

Nasıl Kayıt Olabilirim?

İslam Toplumu Millî Görüş Genel Merkez binasında düzenlenecek olan derslerle ilgili kontenjan sınırlı olup, başvurular osmanlica@sabahulkesi.org adresinden yapılabiliyor. Dersler, her hafta salı günleri 16:00-18:00 saatleri arasında İslam Toplumu Millî Görüş Genel Merkez binasında düzenlenecek.(bb)