IGMG Hac ve Umre Organizasyonu Yeni Umre ve Hac Dönemine Hazır

IGMG Hac ve Umre Organizasyonu Yeni Umre ve Hac Dönemine Hazır

IGMG Hac ve Umre Organizasyonu 2025 yılı hac hazırlıklarına başladı. Umre programına Bedir ziyareti eklendi. 2025 yılında ise Taif ziyareti de eklenecek ve yaz izni döneminde umre bileti ile tatil paketi de hizmete sunulacak. Yılbaşında bütün bölgelerin katılımı ile gençler için büyük bir umre organizesi yapılacak

2024 yılı umre programlarını yenileyen İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Hac, Umre ve Seyahat İşleri Başkanlığı Umre dolayısıyla düzenlediği ziyaret yerlerine Bedir ziyaretlerini de ekledi. 2025 yılı programlarının da hazırlıklarını yürüten IGMG Hac, Umre ve Seyahat İşleri 2025 yılındaki ziyaret programlarına Taif’in de ekleneceğini, bununla ilgili araştırma ve çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Camia Haber’e açıklamalarda bulunan IGMG Hac, Umre ve Seyahat İşleri Başkanı Tahir Köksoy 2025 yılı hac hazırlıkları hakkında da bilgi verdi.

Köksoy, hac hizmetlerinin bundan sonra nusuk adı verilen bir programla gerçekleştirildiğini belirttikten sonra 2024 haccını da değerlendirdi.

“2024 Hac Organizasyonu İle 55 Yılımızı Başarıyla Tamamladık”

2024 yılı haç organizasyonu IGMG Hac organizasyonun 55. yılı olduğunu hatırlatan Tahir Köksoy, bu seneki haccın havaların çok sıcak geçmesi sebebiyle en zor hac dönemlerinden birisi olduğunu söyledi.

“IGMG olarak biz, elhamdulillah başarıyla bu haccımızı tamamladık. Japonya, Avustralya, Arjantin, Kuzey Amerika ile birlikte bu sene Portekiz ve İspanya’dan da gelen hacılara hizmet ettik.” diyen Köksoy, IGMG grup ve kafile başkanları ile diğer görevlilerin fedakârane yaptıkları hizmetlerle organize ile gelen hacıların huzurlu bir hac ifa ettiğini bildirdi.

Bu sene hacca vizesiz veya her hangi bir organize ile gitmeyerek kendi imkanları ile hac yapmak isteyenlerden yüzlerce kişi sıcaklık sebebiyle hayatını kaybetmiş veya ağır hastalık geçirmişlerdi.

“55 Yılın Tecrübesi İle Hacılarımıza Hizmet Sunduk”

Bu duruma yeniden dikkat çeken Tahir Köksoy, aynı problemlerle karşılaşmamak için mutlaka vize alınmasının önemine dikkat çekti. Köksoy, “55 yılın tecrübesi, seminer, irşad ve bilgilendirme, rehberler öncülüğünde ziyaret ve sağlık servisleri gibi hizmetlerimizle hacılarımızı sağ salimen geldikleri ülkelere geri getirdik.” dedi.

Köksoy bu seneki hac organizasyonunda Almanca, Fransızca, Hollandaca, İngilizce, Arapça ve Türkçe gibi yedi farklı dilde hac rehberliği yapıldığını ve başarılı bir hac dönemi geçirildiğini söyledi. Köksoy 2025 yılı hac hizmetleri programının da hazır olduğunu ve kayıtların bölgelerle camilerde yapıldığını açıkladı.

Bütün Bölgelerin Katılımı İle Gençler İçin Büyük Umre Organizesi

15 Ağustos itibari ile yeni umre döneminin basladığını da bildiren Tahir Köksoy, gençlerin çok yoğun talepleri dolayısıyla özel bir gençlik kafilesi hazırladıklarını da açıkladı.

Japonya’dan, Kuzey ve Latin Amerika’ya Avrupa ve Türkiye dahil tüm bölgelerden gençlerin katılacağı umre programı da hazırladıklarını söyleyen Tahir Köksoy bu kafilelerde genç hatiplerle genç eğitimci ve seminercilerin hizmet vereceğini ifade etti. Ayrıca aile ve çocukları ile giden umreciler için çocuk kulübü hizmetleri de verilecek.

Yaz Umre ve Tatil Bileti İle Ekonomik Umre ve Tatil Programı

Avrupa’da en fazla seçenekli umre organizasyonu olarak Kandil gecelerine özel olsun, gençlik, emekli ve aileler için olsun hizmet verdiklerini bildiren IGMG Hac, Umre ve Seyahat İşleri Başkanı Tahir Köksoy, yaz izni bileti ile umre ve tatil yapma imkanı veren yeni bir umre programı hazırlıklarında olduklarını açıkladı.

“Yaz izin döneminde umre bileti ile gidip Türkiye’de tatil yapma imkanı veren ekonomik bir program üzerinde çalışıyoruz. Umreci kardeşlerimiz 10 gün umre yapacak. Aynı biletle tatile gidecekler. Buna göre bir program hazırlıyoruz.” şeklinde yeni program ile ilgili bilgi veren Tahir Köksoy, program hazırlanınca kamuoyuna detaylı bilgi verileceğini de açıkladı.