Ryanair 2025 Yazından İtibaren Almanya’daki Uçuşlarını Azaltacak

Ryanair 2025 Yazından İtibaren Almanya’daki Uçuşlarını Azaltacak

İrlandalı havayolu şirketi Ryanair, Almanya’daki bazı havalimanlarına olan uçuşlarını durduracağını ve diğer bazı noktalarda da kapasiteyi düşüreceğini açıkladı.

İrlandalı havayolu şirketi Ryanair, Almanya’daki uçuşlarını azaltma kararı aldı. Şirket, 2025 yazından itibaren Dortmund, Dresden ve Leipzig havalimanlarına uçuş gerçekleştirmeyeceğini, Hamburg’daki uçuşlarını yüzde 60, Berlin’deki uçuşlarını ise yüzde 20 oranında azaltacağını duyurdu.

22 Rota İptal Edilecek

Ryanair’in açıklamasına göre, bu karar sonucunda 22 rota iptal edilecek ve Almanya’daki uçuş kapasitesi, bu yaz sezonuna kıyasla yüzde 12 oranında düşecek. Bu, yaklaşık 1,8 milyon yolcu kaybına neden olacak.

Cazip Olmayan Piyasa Koşulları

Ryanair CEO’su Eddie Wilson, Hamburg’da yaptığı açıklamada bu kararın temel nedeninin Almanya’daki cazip olmayan piyasa koşulları olduğunu vurguladı. Ryanair, Almanya’daki yüksek hava trafiği vergisi, güvenlik ve hava trafik kontrol ücretlerinin indirilmemesinin bu kararda önemli rol oynadığını vurguladı. Şirket, Ağustos ayında da Almanya’daki havacılık piyasasında olan “korkunç maliyetlerden” şikayet etmişti.(bb)