Solingen’deki Bıçaklı Saldırısı Sonrası Güvenlik Yasası Değiştirilecek

Solingen’deki Bıçaklı Saldırısı Sonrası Güvenlik Yasası Değiştirilecek

Almanya’da hükümet ortakları Solingen bıçaklı saldırısı sonrasında yeni güvenlik paketini meclise sunacak. Yeni yasa güvenlik güçlerine biyometrik yüz tanıma sistemlerinin kullanımı yetkisi verecek.

Solingen kentindeki bıçaklı terör saldırısından yedi hafta sonra, Almanya’da hükümet partileri (SPD, Yeşiller ve FDP) arasında yeni bir güvenlik paketi konusunda anlaşmaya varıldı. Anlaşmaya varılan güvenlik paketine göre, emniyet güçlerine biyometrik yüz tanıma sistemlerinin kullanımı yetkisi verilerek, veri analizinde otomasyon artırılacak.

Buna rağmen güvenlik güçlerinin bu yetkileri kullanabilmesi için hükümetin teknik ve yasal detayları veri koruma yetkilileriyle birlikte belirlemesi gerekiyor. Böylece vatandaş haklarının korunması da sağlanmış olacak.

Terörizm Önlenecek, İç Güvenlik Güçlenecek

Hükümet yeni güvenlik paketi ile, iç güvenliği güçlendirmek ve artan tehditlere cevap vermeyi hedeflerken, özellikle terörizm, yasadışı göç ve suçla mücadele konularında yapacağı düzenlemelerle terörizmin önlenmesini ve iç güvenliği artırmayı hedefliyor.

Güvenlik Güçlerinin Yetkisi Ölçülü Şekilde Genişletilecek

Yeni güvenlik paketini değerlendiren hükümet ortaklarından FDP Meclis Grup Başkan Yardımcısı Konstantin Kuhle, bu paketle güvenlik güçlerinin yetkilerinin “ölçülü şekilde genişletileceğini” ve göçle ilgili kontrol mekanizmalarının sıkılaştırılacağını belirtti.

Konstantin  Kuhle yeni güvenlik paketi sayesinde artan bıçaklı saldırı suçlarına karşı önlemler alınacağı ve silah yasalarının da gözden geçirileceğini açıkladı.

Yeni güvenlik paketi, hükümetin ilticaları kabul edilmeyen mültecilere karşı alacağı önlemlerle birlikte hafta ortasında meclise sunulacak. Paket, yetişirse Ekim ayı ortasında da Eyaletler Meclisi’nin onayına sunulacak.