Almanya’da Vatandaşın En Büyük Endişesi Artan Yaşam Maliyetleri

Almanya’da Vatandaşın En Büyük Endişesi Artan Yaşam Maliyetleri

Almanya’da yapılan yeni bir araştırma, artan yaşam maliyetlerinin, halkın en büyük endişesi haline geldiğini ortaya koydu.

Almanya’da artan yaşam maliyetleri, halkın en büyük endişesi haline gelmiş durumda. Yeni yayımlanan “Almanların Korkuları” adlı uzun dönemli bir çalışma, vatandaşların en çok fiyatların daha da yükselmesinden korktuğunu ortaya koydu. Çalışmaya katılanların yüzde 57’si, yaşam maliyetlerinin artacağı endişesini taşıyor. Bu korku, araştırmanın bugüne kadar yapılan 33 anketinde en sık dile getirilen endişe oldu.

Yüzde 52’sinde Kira Endişesi

Çalışmanın yöneticisi Grischa Brower-Rabinowitsch, “Uzun dönemli istatistiklerimize baktığımızda, söz konusu kendi maddi durumları olduğunda Almanlar hassas tepki veriyor.” açıklamasında bulundu. Katılımcıların yüzde 52’si de kira fiyatlarının daha da yükseleceğinden endişe ediyor, bu korku çalışmada üçüncü sırada yer aldı.

Geçen Yıla Göre Yüzde 8 Geriledi

Artan maliyetler ve yüksek kira fiyatlarıyla ilgili endişeler, önceki yıla göre ise yüzde sekiz puan geriledi. Brower-Rabinowitsch, “İnsanların ceplerinde daha fazla para var ve bu durum etkisini gösteriyor.” diye ekledi.

“Almanların Korkuları” Anketi

“Almanların Korkuları” anketi, 30 yılı aşkın süredir R+V sigorta şirketi tarafından yaptırılıyor ve siyasetten ekonomiye, aileden sağlığa kadar birçok sorunu ele alıyor. Bu yılki çalışma için, haziran ve ağustos ayları arasında 14 yaşından büyük yaklaşık 2 bin 400 kişi değerlendirmeye alındı.(bb)