Almanya’da Havayolu Şirketleri Küçülmeye Gidiyor: 1000 Uçuş İptal Edildi!

Almanya’da Havayolu Şirketleri Küçülmeye Gidiyor: 1000 Uçuş İptal Edildi!

Almanya’da Ryanair’den sonra Eurowings de küçülme kararı aldı. Hamburg’ta 1000’den fazla uçuşun iptal edildiği duyuruldu.

İrlandalı havayolu şirketi Ryanair’in ardından, Almanya’daki uçuşlarını azaltan bir diğer havayolu şirketi Eurowings oldu. Eurowings, gelecek yıl Hamburg’ta yaklaşık bin uçuşu iptal ettiğini açıkladı.

“Ekonomik Nedenlere Dayanıyor”

Eurowings’in sözcüsü Florian Gränzdörffer, bu kararın ekonomik nedenlere dayandığını belirtti. Gränzdörffer, “1 Mayıs’tan itibaren hava yolu vergisi yüzde 25 artırıldı. Ayrıca, uçuş güvenliği ücretleri, kalkış ve iniş ücretleri ile Avrupa Birliği’nin yeni çevre düzenlemeleri de maliyetleri yükseltti.” diye ekledi. Söz konusu hatların gelecek dönemlede ise yeniden açılabileceğinin de altını çizdi.

Yaklaşık 65 Bin Yolcu Kaybı Anlamına Geliyor

Dortmund Havalimanı için bu karar, yaklaşık 65 bin yolcu kaybı anlamına geliyor. Havalimanı sözcüsü Carolin Rathmann, “Pandemi sonrası iç hat uçuşlarına olan talep önemli ölçüde düştü. Bu durum sadece Dortmund’da değil, tüm Almanya’da hissediliyor,” diye belirtti. 2024’ün ilk yarısında iç hatlarda yolcu sayısının, 2019 seviyelerinin yalnızca yüzde 48’ine ulaştığı kaydedildi.

“Telafi İçin Çeşitli Havayollarıyla Görüşmeler Yapılıyor”

Dortmund Havalimanı için bu gelişme, Ryanair’in de yaz 2025’ten itibaren havalimanını kullanmayacak olması nedeniyle büyük kayıp anlamına geliyor. Rathmann, “Ryanair’in çekilmesi, toplam yolcu trafiğinin yaklaşık yüzde 16’sının kaybı demek. Bu durumu telafi etmek için çeşitli havayollarıyla görüşmeler yapılıyor.” dedi. Havalimanı, önümüzdeki iki yıl içinde mevcut yolcu sayısını yeniden kazanmayı ve 2024 için 3 milyon yolcu hedefliyor.(bb)