Almanya’da IGMG Camisi’nden Kadınlar Yurduna Anlamlı Ziyaret

Almanya’da IGMG Ludwigsburg Hacı Bayram Veli Camii ile insani yardım derneği Hasene ortaklaşa olarak kadınlar yurduna ziyarette bulundu. Kadınlar ve çocuklara özel hediyeler takdim edildi.
- ALMANYATOPLUM
- 16 Mayıs 2025
Almanya’nın Ludwigsburg şehrinde İslam Toplumu Millî Görüş Württemberg Bölgesine bağlı Hacı Bayram Veli Camii Ludwigsburg yetkilileri ile Hasene derneği, kadınlar yurdunu ziyaret etti. Çalışma çerçevesinde kadınlar ve çocuklara özel hediyeler takdim edildi.
Hasene Başkanı Aygül Soyucok ve Kurumsal İletişim Sorumlusu Meltem Eraslan da ziyarette hazır bulundu. Kurumsal İletişim Başkanlığı ve Hasene organizasyonuyla Şube Yönetim Kurulu üyeleri, komisyonlar ve gönüllülerin katkılarıyla gerçekleşen ziyarette, kadınlara yalnız olmadıkları bir kez daha hissettirildi.
“Çocuklar ve Kadınlara Hediyeler Dağıtıldı”
Ziyaret kapsamında hazırlanan hediye paketlerinde çocuklar için kalem, defter, oyuncak gibi kırtasiye ve eğlence malzemeleri, kadınlar için ise temel hijyen ürünleri yer aldı. Kadınlar yurdunun yöneticileri, nazik karşılamalarının yanı sıra hediyelerin doğrudan kadınlara ulaştırılacağını belirterek memnuniyetlerini dile getirdi.
El Emeği Patikler Yoğun İlgi Gördü
Ziyaretin en dikkat çeken yönlerinden biri de, Hasene Başkanı Aygül Soyucok’un öncülüğünde kurulan “Muhabbet Örüyoruz” grubunun el emeğiyle ördüğü patikler oldu. Komisyonların ve gönüllü destekçilerin katkılarıyla hazırlanan bu hediyeler, kadınlar tarafından büyük ilgi ve memnuniyetle karşılandı.
Cami ve Hasene yetkilileri, yapılan bu anlamlı iş birliğini sürdüreceklerini belirterek, ilerleyen dönemlerde de yeni etkinlikler ve projeler planladıklarını ifade etti.(bb)