Sırp Askerler Tarafından Katledilen 224 Kurban Dualarla Anıldı
Bosna Hersek'teki savaşta 33 yıl önce kurşuna dizilen 224 sivil törenle anıldı @aa
Bosna Hersek’te 1992-1995’teki savaşta Koricanske kayalıklarında öldürülen 224 Boşnak ve Hırvat sivil, ölümlerinin 33. yılında düzenlenen törenle anıldı.
- BOSNA-HERSEKGündem
- 21 Ağustos 2025
- 1272
Bosna Hersek’te 1992-1995’te yaşanan savaşta 33 yıl önce Koricanske kayalıklarında öldürülen 224 Boşnak ve Hırvat sivil için anma töreni düzenlendi.
Bosna Hersek’teki savaşta toplama kamplarına kapatıldıktan sonra Sırp askerlerce Koricanske kayalıklarında kurşuna dizilen 224 Boşnak ve Hırvat için düzenlenen törene, hayatını kaybedenlerin yakınları ve yetkililer katıldı.”
Kurşuna Dizilip Kayalıklardan Atıldılar
Bosna Hersek Toplama Kampları Derneği Başkanı Seid Omerovic, törende yaptığı konuşmada, 224 sivilin önce arkadan kurşuna dizildiğini, ardından kayalıklardan atıldığını ve son olarak üzerlerine bomba atıldığını söyledi.
Omerovic, Bosna Hersek’te 33 yıl önce yaşananlara dünyanın farklı yerlerinde bugün de şahit olunduğunu belirtti. Törende, 300 metre yüksekliğindeki kayalıklardan 224 gül atıldı ve dualar edildi.

11 Kişiye 200 Yıl Hapis Cezası Verilmişti
Prijedor’daki Trnopolje toplama kampından Travnik kentine götürülen Boşnak ve Hırvatlar, 21 Ağustos 1992’de Koricanske kayalıklarında Sırp birliklerince kurşuna dizilmişti.
Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi, Koricanske kayalıklarında yaşanan katliam nedeniyle 11 kişiye toplam 200 yıl hapis cezası vermişti. (aa,c)






