ALMANYA
Gündem

Yakup Bebeğin Röntgenini İnceleyen Doktor Camia’ya Konuştu: Kırılma Kazayla Oldu!

Almanya’da Gençlik Dairesi’nin darp iddiasıyla el koyduğu Yakup bebek ve abisi Kuzey ile ilgili Prof. Dr. Hüdayi Korkusuz ile Dr. Özgür Uslu, "Çocuğun kolundaki kırık, düşmesinden kaynaklanıyor. Şiddet sonucu oluşan bir kırık değil." sonucuna vardı.
25 Haziran 2020
@Camia

Almanya’da geçtiğimiz hafta Gençlik Dairesi’nin masadan düşen 15 aylık Yakup bebek ve 5 yaşındaki Kuzey’e darp iddiasıyla el koyması sonrası yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Konu ile ilgili sıcak bir gelişme Müslüman Doktorlar Birliği’nden (muamed) geldi. Buna göre bir bilirkişi raporu hazırlayan Prof. Dr. Dr. Hüdayi Korkusuz ile Dr. Özgür Uslu, “Çocuğun kolundaki kırık, düşmesinden kaynaklanıyor. Şiddet sonucu oluşan bir kırık değil.” sonucuna vardı.

“Kırığın şiddeten geldiğini düşünmüyoruz”

Hüdayi Korkusuz, Camia’ya yaptığı açıklamada, “Yakup Cemal’in röntgen filmlerini inceledik ve kırık olan kemiğin muhtemelen düşme sebebiyle olduğu kanaatindeyiz.” diye konuştu. Normal şartlarda şiddet kırığında morluk olması gerektiğini ve burada bir morluğun söz konusu olmadığını belirten Korkusuz, kırığın şiddeten geldiğini düşünmediklerini sözlerine ekledi. Korkusuz son olarak kırığın nasıl oluşmuş olabileceğini ve bununla bir darp kanısına varılıp varılmayacağını sormamız üzerine,”Muhtemelen kolunun üzerine düştü. Eğer morluk olsaydı o zaman darp da edilmiş olabilir diyebilirdik. Gerçekten zor bir durum.” diye konuştu.

Çocuklar Geçtiğimiz Hafta Alelerinden Koparılmışlardı

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Dormagen şehrinde yaşayan Altınkaya ailesi, geçtiğimiz hafta şok bir kararla karşı karşıya kalmıştı. Yaklaşık dört hafta önce masadan düşen ve kemiğinde kırık tespit edilen Yakup Cemal bebeğe, Gençlik Dairesi 16 Haziran Salı günü mahkeme kararıyla el koymuştu. Yakup Cemal bebeğin 5 yaşındaki abisi de Gençlik Dairesi tarafından darp iddiası nedeniyle ailesinden koparılmıştı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş