İngiltere’de Camiler Cumartesi Günü Açılıyor

İngiltere’de Camiler Cumartesi Günü Açılıyor

Britanya’nın İngiltere bölgesinde 4 Temmuz tarihinden itibaren ibadethanelerin, gerekli tedbirleri alarak açılmasına müsaade edildi.

Büyük Britanya hükümeti 4 Temmuz tarihinden itibaren İngiltere (England) bölgesinde ibadethanelerin açılabileceğini duyurdu. Britanya hükümeti, belirli şartları yerine getiren ibadethanelerin açılışı ile ilgili bir rehber de hazırladı.

Hazırlanan rehber, farklı tedbirlerin uygulandığı Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda için geçerli değil. Rehbere göre, cenaze ve nikah törenleri ile diğer toplumsal buluşmalarda sosyal mesafeye uyularak en fazla 30 kişinin bir arada bulunmasına müsade edilecek.

İBADETHANELERDE SAYI SINIRLAMASI YOK AMA!

Britanya hükümetinin İngiltere bölgesi için düzenlediği normale dönüş tedbirleri kapsamında ibadethaneler için bir sayı sınırlaması getirilmiyor. Ancak, 2 metrelik sosyal ve toplu ibadet için kısıtlı mekana sahip olan yerlerde de 1 metre mesafe şartı getiriliyor. Bu durumda, mekanın büyüklüğüne göre 30 kişiden de az olma ihtimali bulunuyor.

İbadethaneye ne kadar sayıda kişi alınacağının sorumluluğu ilgili yerin idaresine bırakılıyor.

İNGİLTERE MÜSLÜMANLAR KONSEYİ DESTEKLİYOR

Britanya hükümetinin İngiltere bölgesinde ibadethanelerin cemaatle ibadete açılması kararı üzerine bir açıklama yapan İngiltere Müslümanlar Konseyi (The Muslim Council of Britain, MCB)kararı memnuniyetle karşıladı. MCB de ayrıca “9 Adımda Camileri Güvenle Yeniden Açmak” isimli bir rehber hazırladı. Rehberde tüm hazırlıkların nasıl yapılacağı detayları ile anlatılıyor.

MCB Genel Sekreteri Harun Khan da yaptığı açıklamada Müslümanların bu hafta sonundan itibaren yeniden camilerine giderek cemaatle namaz kılabilmelerini memnuniyetle karşıladı. Ancak bu arada Müslümanlara ve cami idarelerine gerekli tedbirleri almaları ve aceleci davranmama uyarısında bulundu.