ALMANYA
Gündem

Almanya’da Korona Nedeniyle “Kış Tatili Uzasın, Yaz Tatili Kısalsın” Tavsiyesi

Almanya’da Hristiyan Demokrat ve Hristiyan Sosyal Birlik partileri, okullarda virüsün bulaşma riskini düşürmek için kış tatilini uzatma, bunun yerine gelecek seneki yaz tatilini kısaltma tavsiyesinde bulundu.
14 Ekim 2020
@Shutterstock

Almanya’da koronavirüs salgınında ikinci dalga yaşanıyor. Günlük 5 binin üzerine çıkan vaka sayıları, siyasetçileri de farklı önlemlere yönelendiriyor. Bunun son örneği ise Hristiyan Demokrat ve Hristiyan Sosyal Birlik (CDU/CSU) partilerinden geldi. CDU ve CSU siyasetçileri, koronavirüs önlemleri kapsamında, kış tatilini uzatma önerisinde bulundu.

“Öğrenci ve öğretmenlerin sağlığı ön planda olmalı”

CDU Hamburg Eyaleti Başkanı Christoph Ploß, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kış tatilini iki veya üç hafta uzatmayı, bunun yerine yaz tatilini kısaltmayı düşünmeliyiz.” diye konuştu. Hedefin, salgını en iyi şekilde atlatmak olduğunu ifade etti. CSU’dan Stephan Pilsinger ise kış tatilini 4 haftaya kadar uzatmayı teklif ederken, “Öğrenci ve öğretmenlerin sağlığı ön planda olmalı.” diye kaydetti.

Vaka Sayıları Son 24 Saatte 5 Bin 132 Artış Gösterdi

Almanya’da koronavirüs vaka sayılarının son 24 saatte 5 bin 132 arttığı bildirilmişti. Bu rakamın, nisan ayından bu yana en yüksek rakam olarak kayıtlara geçtiği ifade edilmişti. Almanya genelinde Kovid-19 vaka sayısının 334 bin 585’e ve virüs nedeniyle ölenlerin sayısının da 9 bin 677’ye yükseldiği açıklanmıştı.(bb)

 

Reklam (İç Sayfa)

Pin It on Pinterest

Paylaş