Yazarlar

Güzel Gören Güzel Düşünür…

güzel gören güzel düşünür yaklaşımıyla başımıza gelen ve musibet gibi görünen şeyleri bize sunulan bir imkân ve Allah’ın bize bahşettiği bir hayır kaynağı olarak da değerlendirebiliriz
30 Ekim 2020

“Başıma bir sorun geldiğinde kendimi güçsüz hissediyorum. Sanki her şey ters, her şey bir sorunmuş gibi çok hızlı bir şekilde karamsarlığa düşebiliyorum. Bu durum beni sıkıyor, rahatsız ediyor. Hayata ve yaşamıma farklı yaklaşmayı arzuluyorum.” diye devam eden bir danışanımızdan gelen bir sorunun cevabını bu sayıda ele alacağız.

Hayatımıza ve yaşamamıza farklı yaklaşmayı arzulamak başlangıçların en güzelidir. Bu düşüncenden dolayı seni tebrik ediyorum, çünkü ihtiyaç duyduğun o gözlüğü cebinde bulunduruyorsun. Hangisini mi?

Cebinizde görünmeyen bir gözlük olduğunu düşünün. Herhangi bir durum olduğunda veya başınıza bir şey geldiğinde o gözlüğü çıkarıp onunla bakabilirsiniz.

O taktığınız gözlükle dünyanızı kara görebilirsiniz, isterseniz de aydınlık görebilirsiniz. Mesela; pandemi süreci toplumda ilk başta kargaşaya sebep olsa da birçok insan ve kurum için “fırsat” olarak da değerlendirildi. Sağlığımızı, hijyenik yaşam gibi konuları gözden geçirdik.

Yani, güzel gören güzel düşünür yaklaşımıyla başımıza gelen ve musibet gibi görünen şeyleri bize sunulan bir imkân ve Allah’ın bize bahşettiği bir hayır kaynağı olarak da değerlendirebiliriz.

Kendimize şunu da hatırlatalım; mutluluk sevgiyle gelir. Allah’ın bize sunduğu nimetleri anlamak, insanları sevmek ve en önemlisi kendimizi sevmekten geçer.

  • Güzelliğe ve güzel bakışı muhafaza edebilmek için;
  • Şükredin. Sabah üzerinizden yorganınızı atabiliyorsanız sıcak bir yatağınız var demektir.  Varlığımıza, imkânlarımıza ve imkânsızlıklarımıza teşekkür edin.
  • Takdir edin. Yapılan güzel şeyleri görün ve takdir edin. Kendi gayretinizi de takdir edin ve bu imkânı sunana teşekkür edin.
  • Yanlışı kabul edin. Evet, olabilir. Yanlış yapabiliriz ama tekrarında israrcı olmayalım.
  • Sınırlarınızı koruyun. “Ben kulum sınırlarım bellidir., mükemmel olan Allah’tır. Sınırlarım bana insanlığımı hatırlatır.” gibi gerçekleri kendimize sıkça hatırlatalım.
  • Teslim olun.  Aklınızdaki şey hayalinizdeki gibi olmadıysa “olması gereken” budur diyerek elinizdeki güzellikleri kabul edin ve mükemmelliğin Allah’a ait olduğu inancına teslim olun.
  • Rahat olun. Yaşanan şeylerinin bir noktası daha sonra da yeni bir başlangıç olacağını kendinize hatırlatın.

“Güzel gören güzel düşünür. Güzel düşünen, hayatından lezzet alır.” Gözlüğünüzün varlığını hatırlayın 🙂

Pin It on Pinterest

Paylaş