ALMANYA
Gündem

Almanya’da Sokağa Çıkma Kısıtlaması: Uygulayan Şehir Sayısı Artıyor!

Almanya'da koronavirüs önlemleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulandığı şehir sayısı artıyor.
23 Aralık 2020
@aa

Almanya’da 100 bin kişide 200 koronavirüs vaka sınırı bir çok şehirde aşılmış durumda. Buna göre koronavirüs önlemleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı şehir sayısı artıyor. Buralarda sokağa çıkmak, sadece iş/okul/doktora gitme veya yeme içme temini gibi nedenlerle mümkün.

Solingen ve Oberhausen Uyguluyor

Örnek olarak Bavyera ve Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaletinin onlarca şehrinde akşam 21’den sabah 9’a kadar evin dışında bulunmak yasak. KRV’de bu şehirlerden bazıları Solingen, Oberhausen, Düren ve Euskirchen bölgesi. Köln yakınlarında bulunan Aachen şehrinde de kısıtlama getirilmesi planlanıyor. Konuyla ilgili kararın bugün çıkması bekleniyor.

140 bin nüfuslu Bentheim bölgesi Bugün Başlıyor

Öte yandan Aşağı Saksonya eyaletinde bulunan ve yaklaşık 140 bin nüfusun yaşadığı Bentheim bölgesinde de bu akşamdan itibaren kısıtlama getirileceği duyuruldu. Kısıtlamanın ilk etapta 12 Ocak’a kadar sürdürülmesinin planlandığı açıklandı. Bavyera eyaletinde ise mevcut durumda, Münih, Fürth, Augsburg, Nürnberg ve Passau gibi tam 27 şehirde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Ayrıca bu kısıtlamanın noel döneminde de geçerli olacağı duyuruldu.

Sokağa Çıkma Kısıtlaması Verimli mi?

Sokağa çıkma kısıtlamalarının ne denli verimli olduğu ayrı bir tartışma konusu. Örnek olarak Dünya Tabipler Birliği Başkanı Ulrich Montgomery, salgının başlangıç döneminde, sokağa çıkma kısıtlamasının, virüsün durdurulmasına ilişkin herhangi ek bir faydasının olmadığını belirtmişti.

Salgının ikinci dalgasında ise daha farklı argumanlar söz konusu. Buna örnek olarak Almanya’nın Frankfurt şehrinde yaşayan Virolog Martin Stürmer, sokağa çıkma kısıtlamasıyla birlikte insanların akşam vakitlerinde görüşmelerinin, küçük kutlama veya buluşmaların düzenlenmesinin önlendiğini belirtti. Bu kısıtlamanın faydalı olduğunu vurguladı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

Pin It on Pinterest

Paylaş