KUZEY HOLLANDA
Toplum

“Bu Zor Zamanları Birlikte Atlatıyoruz!”

İslam Toplumu Milli Görüş Kuzey Hollanda Bölgesi Komşuya El Uzat aksiyonu kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Son olarak başlatılan proje kapsamında yaşlılar ve komşular ufak ikramlıklar eşliğinde ziyaret ediliyor.
29 Aralık 2020
Kuzey Hollanda'da Komşuya El Uzat aksiyonu

İslam Toplumu Millî Görüş teşkilatları bölge ve şublerde kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında toplumsal dayanışma adına başlattığı Komşuya El Uzat aksiyonuna devam ediyor.

Proje kapsamında son olarak Kuzey Hollanda Milli Görüş teşkilatı yaşlıları ve komşularını desteklediğini ve değer verdiğini göstermek için 25 Aralık’ta başlayan ve 1 Ocak’a kadar sürecek olan bir aksiyon başlattı. 15 şube tarafından yapılan çalışmada komşular ve yaşlılar ikramlık yiyeceklerin yer aldığı paketlerle ziyaret edildi.

Sosyal mesafenin korunduğu maskelerin takıldığı ziyaretlerde hâl hatır soruldu, komşuların ve yaşlıların ihtiyaç duydukları her an cami yetkilileri ve gönüllüleriyle irtibata geçebilecekleri hatırlatıldı.

Hediye paketlerin üzerine “Birbirinizle hediyeleşin ki sevginiz artsın” hadîs-i şerifinin ve “Bu zor zamanları birlikte atlatıyoruz!” sözünün yazılı olduğu etiketler yapıştırıldı.

“Toplumun parçası olarak elimizden geleni yapıyoruz”

Kuzey Hollanda Bölgesi’nin anlamlı aksiyonundan dolayı ziyaret edilen yaşlılar ve komşular da memnuniyetlerini belirttiler.

Çalışma ile ilgili bilgi veren Kuzey Hollanda Milli Görüş Bölge Başkanı Mustafa Hamurcu “Ana Teşkilatımız, Kadınlar, Gençlik ve  Kadınlar Gençlik Teşkilatlarımızla birlikte komşularımıza bu zor zamanlarda destek olmak için bu çalışmayı başlattık. Tepkiler çok olumlu. Müslümanlar olarak toplumun bir parçası olduğumuz için biz de topluma destek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum.” dedi.

Kimse kendini yalnız hissetmesin!

Çalışmayı bir basın bildirisi ile duyurun Kuzey Hollanda Milli Görüş Federasyonu’nun açıklaması ise şöyle:

“Mart ayından beri yoğun bir şekilde yaşanan bu özel bir durumdayız. Korona virüsle mücadele için alınan tüm önlemlerle, sahip olduğumuz tüm imkânları en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Karantinanın getirilmesiyle başa dönmüş gibi görünüyoruz. Karantina hepimizi, özellikle yalnız yaşlılar gibi savunmasız grupları derinden etkiliyor.

Yaşlıları ve komşuları desteklemek ve yaşlılara yardımcı olmak için Kuzey Hollanda Milli Görüş olarak bir proje başlattık. Bulunduğumuz şehirde hiç kimsenin kendini yalnız hissetmemesini veya unutulmamasını sağlamak istiyoruz.

Bu proje kapsamında gönüllülerimiz kurabiye ya da baklava gibi ufak bir hediye ile komşularını ziyaret ettiler. Ayrıca, mümkün olduğunda yardım etmeye hazır olduğumuzu da ilettik. Tüm bunlar elbette korona önlemlerine uyularak yapıldı.”(ik)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş