Gündem

KRM’den “Memurlara Başörtüsü Yasağı Reddedilsin” Çağrısı

Almanya’da devlet memurlarına yönelik planlanan başörtüsü yasağıyla ilgili Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi bir açık mektup yayınladı. Mektupta, söz konusu yasa tasarısının reddedilmesi talebinde bulunuldu.
06 Mayıs 2021

Almanya’da devlet memurlarına yönelik planlanan başörtüsü yasağı yarın Federal Konsey’de oylanacak. Konuyla ilgili Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi bir açık mektup yayınladı. Mektupta, söz konusu yasa tasarısının reddedilmesi talebinde bulunuldu.

“yasa, din özgürlüğününe ciddi bir biçimde müdahale ediyor”

Söz konusu yasa tasarısının din özgürlüğününe ciddi bir biçimde müdahale ettiğinin belirtildiği mektupta, “Artık insanların davranışlarına değil, giyimine odaklanılıyor. Bu yasa gelecekte devlet memurlarına yönelik birçok alanda genel bir başörtüsü yasağını destekleyebilir.” ifadeleri yer aldı.

“Yasadan etkilenen kişilerin sözlerine kulak verilmedi”

Yapılan açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı: “Din özgürlüğüne bu şekilde derin müdahalenin olduğu durumda ve söz konusu kişiler için büyük sonuçlar doğuracak bir konuda ne kamuoyuyla iletişim kuruldu, ne de yasadan etkilenen kişilerin sözlerine kulak verildi. Bu kişilere, konuyla ilgili düşüncelerini yeteri derece ifade etmeleri için zaman ve ortam hazırlamak demokrasinin gerekliliklerinden. Bu insanların düşüncelerinin görmezden gelinmesi hayal kırıklığını daha da büyütüyor.”

Devlet Memurlarına Başörtüsü Yasağı

Almanya’da hükûmet son olarak devlet memurlarına ülke genelinde başörtüsü yasağı getirebilecek yeni bir yasa planlamıştı. Memurların dış görünümlerinin düzenlenmesini ele alan tasarıda, memurların özellikle vücutlarının görünen kısımlarında yer alan belirli giysi, takı, sembol ve dövmelere, ayrıca saç ve sakal şekillerine çalıştıkları kurum tarafından kısıtlama ve yasaklama getirilebileceği açıklanmıştı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş