Gündem

KRM’den Açık Mektup: “Filistin’de Adil Barış Şart”

Almanya Müslümanlar Koordinasyon Kurulu (KRM), İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa‘ya müdahelesi sonrasında yükselen ve ölümlerle sonuçlanan gelişmeler karşısında siyasileri adil bir barış için harekete geçmeye çağıran bir açık mektup yayınladı.
15 Mayıs 2021
KRM: "Kudüs bir yangın yeri değil, diyalog ve birliktelik mekânı olmalıdır. " @shutterstock

Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM) İsrail- Filistin çatışmalarının şiddetlenmesi üzerine tüm siyasilere ve taraflara hitap eden bir açık mektup yayınlayarak, İsrail ve Filistinli taraflara şiddeti daha fazla tırmandırmamaları çağrısı yaptı. KRM, bölgede adil bir çözüme gidilerek barış için adım atılmasını istediği açık mektupta,  uluslararası hukuka, temel hakların karşılıklı olarak tanınmasına ve barış içinde bir arada yaşamaya dayanan bir çözümden başka bir alternatif olmadığına dikkat çekti.

Kudüs’ün bir yangın yeri değil, diyalog ve birliktelik mekânı olması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, İsrail’in hava bombardımanları ile Gazze’den roket atışlarının durdurulması da istendi. KRM açıklamasında “Bu tırmanışı mümkün olan en güçlü şekilde kınıyoruz ve tüm tarafları çatışmayı bir an önce bitirmeye çağırıyoruz. Ölenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz ” dedi.

Her iki taraftan sivillerin zarar gördüğüne dikkat çekilen KRM açıklamasında, KRM olarak, Avrupa’daki geçmişlerinden dolayı Yahudilerin hem de Filistinlilerin korku ve endişelerinin farkında olunduğu, ancak 1993 Oslo anlaşmasında olduğu gibi adil ve kalıcı bir barışın şart olduğu ve her iki tarafın endişelerini gideren ve çıkarlarını karşılayan adil bir çözüme gidilmesi istendi.

Açıklamada “Yenilenen çatışma, sorunların kendi kendine çözülmeyeceğini bir kez daha açıkça ortaya koyuyor. Bu nedenle KRM, dünya toplumunu dostane ve adil bir çözüm getirmeye çağırıyor. Tarih boyunca, Kudüs’te birden fazla farklı dinden topluluk barış içinde bir arada yaşamıştır. KRM, bunun günümüzde de gelecekte de mümkün olduğuna inanıyor.“ denildi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş