Toplum

Strazburg Eyyûb Sultan Camii İçin Büyük Kampanya

Strazburg Eyyûb Sultan Camii ve Külliyesi için bağış kampanyası başlatıldı. Kampanyaya en az 5 Euro ile katılınabilecek. Kampanyaya Japonya’dan, Afrika’ya, Türkiye’den Avrupa ve Amerika’ya kadar dünyanın her tarafından katılım bekleniyor.
21 Mayıs 2021
Eyyûb Sultan Camii ve Küllyesi tamamlandığında bu şekilde görünecek.

Fransa’nın Strazburg kentinde inşası devam eden Eyyûb Sultan Camii ve Külliyesi için yardım kampanyası başlatıldı. Toplamda 5 milyon bağışçıya ulaşması hedefleyen kampanyaya en 5 Euro bağış ile katılınabiliyor.

Avrupa’nın merkezinde İslam medeniyetini dinî ve sivil mimarisiyle temsil etmek amacıyla inşa edilen ve Fransa Millî Görüş İslam Konfederasyonu (CIMG) Doğu Fransa Bölgesi Strazburg Eyyûb Sultan cemiyetine bağlı olan cami bir külliye şeklinde inşa edilecek.

Kampanyaya destek veren İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Gene Başkanı Kemal Ergün Avrupa’nın en nadide külliyelerinden biri olacak olan Strazburg Eyyûb Sultan külliyesi için 2 bayram arası bir milyon insana ulaşılmayı hedeflediklerini bildirdi. Yayımladığı video mesajda Türkiye’den Avrupa’ya Asya’dan Afrika’ya, Amerika’dan Japonya’ya kadar tüm hayırseverleri katılmaya davet etti.

Belediyenin Bağışına İçişleri Bakanı Müdahale Etti

Strazburg Belediyesi, camii inşaatına 2.5 milyon Euroluk yardım etme kararı almıştı. Ancak, Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin başta olmak üzere, pek çok sağcının tepkisi üzerine Eyyûb Sultan Camii yönetim kurulu, Belediye Başkanına destekleri için teşekkür ettikten sonra, yardımın bu şartlarda kabul edilemeyeceğini bildirmişti.

Strazburg Başkanı Jeanne Barseghian Eyyûb Sultan Camii’ne yardım kararı alması sebebiyle çeşitli tehditlerin muhatabı olmuş, Belediye Meclisi tarafından özel korumaya alınmıştı.

En az 5 Euro ile katılınacak olan bağış kampanyası devam eden Eyyûb Sultan Camii ve Külliyesi inşaatı devam ediyor.

Külliyenin Özellikleri

Büyük merkezî kubbe etrafında 27 küçük kubbesi ve 44 metrelik iki minaresiyle, gelenek ile modern teknolojiyi bütünleştiren ihtişamlı bir eser olarak tasarlanmıştır.

İçinde barındırdığı fonksiyonlarıyla Eyyûb Sultan Yeni Camii 15 dönüm arazi üzerinde, 600-900 metrekare kapalı alanda konferans salonu, kütüphane, eğitim merkezi, öğretmenler odası, yemekhane, çift katlı aile lokantası, çay ocağı ve ticari butikleriyle camimize renk katan bir kültür bahçesi ve 600 araçlık otoparkı ile birçok hizmete ev sahipliği yapacak ölçekte planlandı.

Detaylarda geleneksel mimari unsurların dizayn kriterlerine bağlı kalınan külliyenin mimarisinde, taklide gidilmeden, tamamen orijinal tasarımlarla orijinal bir eser ortaya konulacak.

Bağışların Havalesi için Hesap Numaraları:

Fransa

Hesap Adı: CIMG-GMES

IBAN: FR76 1027 8010 0400 0208 9570 160

BIC: CMCIFR2A

Almanya

Hesap Adı: CIMG-GMES

IBAN: DE65 5023 4500 0238 500 001

BIC: KTAGDEFFXXX

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş