Gündem

Türkiye Tam Bağışıklık Kazananlardan PCR Testi İstemiyor

Türkiye, 2 doz aşı yaptıranlarla, kovid-19’dan son altı ay içerisinde kovid-19 tedavilerini tamamlayanlardan PCR testi istemeyecek. İngiltere, Singapur ve İran ile Mısır’dan gelenlerden ise test sonucu istenecek.
01 Haziran 2021
Türkiye, ülkeye girişlerde tam bağışıklık kazananlarla, kvod-19 hastalaığınsan son 6 ayda tedavi olanlardan, bu durumlarını belgelemeleri durumunda PCR testi istemeyecek. @aa

Türkiye koronavirüs vaka sayılarının azalması üzerine, virüsle mücadele kapsamında ülkeye giriş için koyduğu PCR-testi mecburiyetini şartlı olarak kaldırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan kabine toplantısında alınan kararlardan sonra yayımlanan İçişleri Bakanlığı Genelgesine göre, Türkiye’ye girişten en az 14 gün önce 2 doz kovid-19 aşılarını tamamlayanlarla, son 6 ay içinde kovid-19’a yakalanıp tedavileri sona erenlerden PCR testi istenmeyecek.

Ayrıca, kovid-19 hastalığının üzerinden en az 28 gün geçen ve bulaş riskinin olmadığını yaşadıkları ülkelerden belgeleyenlerle, kovid-19 hastalığının üzerinden 6 aydan fazla bir süre geçip tek doz aşısının yapıldığını belgeleyenlerden de PCR testi istenmeyecek. İngiltere, Singapur ve İran ile Mısır’dan gelenlerden ise test sonucu istenecek.

Türkiye’ye girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilmesi gerekiyor. Durumlarını belgeleyemeyenlerin, girişten en az 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten en az 48 saat öncesinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunu ibraz etmek zorunda olacaklar. İlgili belgeleri ibraz edemeyenler uçağa alınmayacak.

Öte yandan tüm giriş kapılarında, örnekleme usulüyle PCR testleri de yapılacak, pozitif sonuçlu kişiler tedavi altına alınacak.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş