Gündem

Virüsün Delta Varyantı Hâlâ Korkutuyor

Almanya’da uzmanlar vakaların azalmasına rağmen Hindistan kaynaklı delta varyantına karşı dikkatli olunmasını önerirken Başbakan Merkel maskeye devam edilmesini istedi.
22 Haziran 2021
Koronavirüsün delta varyantı hâlâ endişelendiriyor. @shutterstock

Koronavirüs salgınında vaka ve ölüm oranlarının önemli ölçüde düşmesine rağmen, virüsün delta varyantı hâlâ korkutuyor. İlk önce Hindistan’da görülen ve diğerlerine oranla oldukça hızla yayılan delta varyantı İngiltere, Portekiz ve Rusya gibi Avrupa ülkelerinde etkinliğini sürdürüyor.

Alman sağlık uzmanları ile yöneticileri de delta varyantına karşı uyarılarda bulundu ve varyantın yayıldığı Portekiz, İngiltere ve Rusya gibi ülkelere seyahat edilmemesini istedi.
Almanya Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn ARD televizyonunda katıldığı bir programda yeni varyantların hızla yayıldığına dikkat çektikten sonra, tedbirlerin gevşetilmesine rağmen yaz aylarında yine çök dikkati olunmasını istedi. Federal Başbakan Angela Merkel de maske kullanılmaya devam edilmesini istedi.

Sağlık Bakanı Spahn, bu arada 12 yaşından büyük çocukların aşı yapılması önerisini yineledi. Spahn çocukların Ağustos sonuna kadar aşılanmasını istedi.

Hessen eyalet Başbakanı Volker Bouffier de önümüzdeki bir ay içinde delta varyantlı virüsün Almanya’da en yaygın tür olacağını düşündüğünü söyledi.

Reklam (İç Sayfa)

Pin It on Pinterest

Paylaş