Londra Belediye Başkanı: Ten Rengim ve İnancım Nedeniyle Polis Koruması Almam Gerekti

Londra Belediye Başkanı: Ten Rengim ve İnancım Nedeniyle Polis Koruması Almam Gerekti

Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Sadiq Khan, ten rengi ve inancı sebebiyle 24 saat polis koruması altında yaşamak zorunda kaldığını söyledi.

Mayıs ayında yapılan seçimlerde yeniden Londra Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Sadiq Khan İngiltere’deki ırkçılık ve İslam düşmanlığı hakkında konuştu. Londra Belediye Başkanı “Tenimin rengi ve ibadet ettiğim Allah sebebiyle, polis koruması almam gerekti.” dedi.

Mensubu olduğu İşçi Partisi’nin yıllık kongresinde konuşan Sadiq Khan,2016’da belediye başkanı olduğundan bu yana ölüm tehditleri aldığını dolayısıyla 24 saat polis koruması altında yaşamak zorunda kalığını söyledi.

Polis Korumasında Yaşamak Zor

Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Khan, etrafında 24 saat 15 güvenlik memuru ile beraber yaşamanın zor olduğunu, kendisinin ve ailesinin hiç bir özel hayatının kalmadığını söyledi ve polis korumasını “Şöyle bir yürüyüşe çıkmak, bisiklete binmek veya kendi evimin kapısını açmak da dahil olmak üzere hiçbir şeyi artık kendim yapamıyorum demektir.” şeklinde yorumladı.

İslam Düşmanları Beni Ürkütemeyecek

Tehditleri ciddiye aldığını, ama buluduğu konumdan vazgeçmeyeceğinni de söyleyen Sadiq Khan, “Bu ırkçıların ve bu İslam düşmanlarının beni ürkütüp korkutmasına izin vermeyeceğim ve onlara asla boyun eğmeyeceğim.” dedi ve konuşmasına “Dünyanın en büyük şehrinin belediye başkanının teninin rengi ve tapındığı Allah nedeniyle, yedi gün 24 saat korunmaya ihtiyacı var, bu doğru olamaz.” şeklinde devam etti.

Sadiq Khan 2016 yılında seçildiğinde polis koruması almayı reddetmişti. Ancak, aldığı ölüm tehditleri üzerine 2017 yılından itibaren korumaları kabu etmişti.