Gündem

Almanya’da Pandemi Olağanüstü Hâli Sona Erecek!

Almanya'da pandemi olağanüstü hâli 25 Kasım 2021 tarihinde kaldırılacak. Koronavirüs pandemisi dolayısıyla ilan edilen olağanüstü hâl durumu kalkarken, Enfeksiyonla Mücadele Kanunu çerçevesinde bazı kısıtlamalar devam edecek.
19 Ekim 2021
Almanya pandemi dolayısıyla ilan ettiği olağanüstü hâl durumunu kaldıracak. @shutterstock

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, Almanya’da 2020 yılı Mart ayından beri süre gelen pandemi olağanüstü hâlinin Kasım ayı sonunda sona erebileceğini söyledi.

Eyaletlerin sağlık bakanlarının da görüşünü alan Sağlık Bakanı Spahn, Robert Koch Enstitüsü’nün verilerine göre Almanya’da aşılama oranlarının yüksek ve aşılanan kişiler için virüs kapma riskinin az olduğunu, böylece olağanüstü hâl durumunun kaldırılmasında bir sakınca olmadığını açıkladı.

Almanya, koronavirüs salgını sebebiyle 28 Mart 2020 tarihinden itibaren “epidemik olağanüstü hâl” ilan etmişti. Ağustos ayında 3 ay daha uzatılan olağanüstü hâl 25 Kasım 2021 tarihinde sona eriyor.

3G Kuralı Devam Edecek

Almanya sağlık bakanlığı epidemik olağanüstü hâlin sonra ermesine rağmen “Enfeksiyonla Mücadele Kanunu”nun yürülükte kalacağını, bunun için de 3G kuralının geçerli olacağını ifade ediyorlar. 3 G kuralı, Almanca aşılı, hastalık geçirmiş ve test yaptırmış kişiler için söylenen “geimpft”, “genesen”, “getestet” kelimelerinin ilk harflerinden oluşuyor. Bu arada, AHA kuralı diye bilinen maske, mesafe ve hijyen kurallarının da devam edeceği ifade ediliyor.(ib)

Reklam (İç Sayfa)

Pin It on Pinterest

Paylaş