Gündem

Almanya, Avusturya’yı Yüksek Riskli Bölge İlan Etti

Almanya Avusturya'yı yüksek riskli bölge ilan etti. Pazar gününden itibaren Avusturya'dan Almanya'ya gelenler aşılı veya hastalık geçirmemişlerse Almanya'da karantinaya alınacak.
Ramazan Koç
12 Kasım 2021
Almanya'nın, Avusturya'yi yüksek riskli bölge ilan etmesi sonrasında Almanya'ya giriş için ön kayıt yapılması gerekiyor @shutterstock

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn (CDU,) kış mevsiminin başlamasından kısa bir süre önce Almanya’nın, Avusturya’yı yeniden yüksek riskli bölge olarak ilan ettiğini açıkladı. Pazar gününden itibaren Avusturya’dan Almanya’ya gelenler aşılı veya hastalık geçirmemişlerse Almanya’da karantinaya alınacak.

Kararın yürürlüğe girmesi ile, Avusturya’dan gelip karantinaya tabi tutulacak kişiler 10 gün boyunca evde kalacak. Karantinaya girdikten en erken 5 gün sona yapılacak olan PCR testi sonrasında negatif çıkması durumunda karantinadan çıkmak mümkün olacak.

Aşı olanlara veya İyileşenlere Karantina Yok

Avusturya’dan Almanya’ya girerken online olarak giriş kaydı yapılması gerekiyor. Kayıt yapılırken aşı belgesi ya da iyileşme sertifikasının da yüklenmesi gerekiyor. Bu iki belgenin de Almanya’ya girişte yolcu beraberinde taşınması ve gösterilmesi gerekiyor. Böylece aşılı ve hastalık geçirmiş kişiler karantina yükümlülüğünden muaf tutulacak.

Avusturya, Almanya’nın riskli bölge listesinden sadece beş ay önce Haziran ayında çıkarılmıştı.

Reklam (İç Sayfa)

Pin It on Pinterest

Paylaş