Avusturya’da Başbakan, İçişleri Bakanı Karl Nehammer Oluyor

Avusturya’da Başbakan, İçişleri Bakanı Karl Nehammer Oluyor

Avusturya’da, İçişleri Bakanı Karl Nehammer başbakan adayı oldu. Nehammer, istifa eden Başbakan Schallenberg’i de Dışişleri Bakanı olarak atayacak.

Avusturya’da başbakanlığa İçişleri Bakanı Karl Nehammer aday oldu. Nehammer’in adaylığı, Avusturya Halk Partisi (ÖVP) Merkez Yönetim Kurulu tarafından kararlaştırıldı.

Başbakan Alexander Schallenberg’in istifası sonrasında toplanan ÖVP Merkez Yönetim Kurulu partinin genel başkanlığına İçişleri Bakanı Karl Nehammer’ı getirdi. Yönetim Kurulu Nehammer’i ayrıca başbakan adayı olarak gösterdi. ÖVP Merkez Yönetim Kurulu Karl Nehammer’in adaylığını oy birliği ile kararlaştırdı.

Adaylık sonrasında bir basın toplantısı düzenleyen Karl Nehammer, Avusturya Halk Partisi’nin (ÖVP) üç temel ilkesi bulunduğunu bu ilkelerin de, sorumluluk, dayanışma ve özgürlük olduğunu söyledi.

Eski Başbakanlar Sebastian Kurz ile Alexander Schallenberg’e teşekkür eden Nehammer, Dışişleri Bakanı olarak, istifa eden Alexander Schallenberg’i gösterdiğini açıkladı. Hükümette yeni bir değişiklik planlayan Nehammer, içişleri bakanlığına da Gerhard Karner’i gösterdi. Nehammer, Cumhurbaşkanının yeni hükümeti en kısa zamanda görevlendirmesini beklediğini söyledi.