Gündem

Fransa’da Vaka Sayıları Rekor Kırdı, Camiler İçin Yeni Tavsiye Kararı

Koronavirüs salgınındaki günlük vakaların 300 bine yaklaşması dolayısıyla, Fransa İslam Konseyi camilerde uyulması gereken tavsiye kararları aldı.
Mustafa Pala
05 Ocak 2022

Fransa’da 271 bin 686 ile Kovid-19 salgınının başından bu yana günlük en yüksek vaka sayısı’na ulaşıldı. Son 24 saat içerisinde artış gösteren vaka sayıları nedeniyle camilerde de tedbirler artırılıyor. Fransa İslam Konseyi (CFCM), camilerde alınacak önlemlerle ilgili basın bildirisi yayınlandı.

CFCM’in aldığı tavsiye kararlarında vatandaşlardan aşılarını tamamlamaları istendi. Açıklamada, «Henüz aşılarını tam yapmamış olan cemaat mensuplarının, en kısa zaman içerisinde gerekli aşılarını yapmalarının yanısıra, camilere bu süreç içerisinde gelememelerini daha uygun olacak» ifadeleri kullanıldı. Ayrıca bütün cami cemaatlerinin de aşıları tam olsun yada olmasın, herkesin sağlığı için gereken bütün sağlık önlemlerinin alınması istendi.

CFCM bunun yanısıra henüz camilerde yapılmamış ise, en kısa zamanda cami yöneticilerin ve imamların sosyal mesafe ile maske kullanımını gözetmeleri, cami etrafında toplu buluşmalardan uzak durulması ve namaz esnalarında herkesin kendi seccadesi ile namaza katılması gerektiği istendi.

Yine camilere giriş ve çıkışlarda cemaatin tek yön üzere hareket etmeleri ve dezenfektanların bilhassa girişlere kullanımın sağlanması, cuma hutbelerin kısaltılması ve cemaetlerin kalabalık ortam oluşturmaması kaydedildi.

COVID test sonuçları pozitif olanların, evde kalma sürelerine dikkat etmeleri, hastalık belirtisi olanların evde kalmaları,ayrıca sağlık sorunu olanların ise evlerin de ibadetlerine devam etmelerini tavsiyesinde bulunuldu.

Fransa Halk Sağlığı Kurumu’nun açıkladığı verilere göre, son 24 saatte 293 kişinin yaşamını yitirmesiyle ülkede virüse bağlı can kaybı sayısı 124 bin 563’e çıktı. Virüs bulaşan kişi sayısı 271 bin 686 artışla 10 milyon 589 bin 505’e yükseldi.

Reklam (İç Sayfa)

Pin It on Pinterest

Paylaş