Gündem

2 Yıllık Pandemide Zenginler Servetlerini 2 Katına Çıkardı

Dünyanın en zengin 10 insanı 2 yıllık pandemide servetlerini iki katına çıkardı. Buna karşılık 160 milyon insan yoksulluk sınırının altına düştü. Dünya nüfusunun yüzde 99'u salgın sebebiyle gelir kaybına uğradı.
18 Ocak 2022
Oxfam'ın yayımladığı dünya gelir eşitsizliği raporuna göre, pandemide zenginler servetlerini iki katına çıkarırken, dünya nüfusunun yüzde 99’u salgından kaynaklanan gelir kaybına uğradı. @Oxfam

Dünyanın en zengin 10 kişisinin toplam serveti iki yıllık pandemi sürecinde iki katına çıktı. Bu milyarderler her gün 1 milyon dolar harcasalar servetlerini ancak 4114 yılda bitirebilecek kadar zenginleşti.

İnsan hakları ve insani yardım kuruluşu Oxfam tarafından hazırlanan bir raporda, dünyadaki 2 bin 755 milyarderin geçen sene kazandıkları servetin, geçmiş 14 yılın toplamında kazandıklarından daha çok olduğu açıklanırken, dünya nüfusunun yüzde 99’unun gelirleri salgın kaynaklı olarak azaldı.

Oxfam bunun bir zenginlere özel vergi uygulanması önerisi de getirdi. Oxfam’a göreve hükümetlerin pandemi salgınından dolayı şirketlere yaptıkları ödemelerden en çok bu büyük şirketler pay aldı. Hükümetler küçük şirketlere yaptıkları ödemelerin bir kısmını geri isterken, milyarderlere vergi kolaylıkları da sağlıyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş