Almanya’da PCR Testleri Sadece Öncelikli Kişilere Yapılacak

Almanya’da PCR Testleri Sadece Öncelikli Kişilere Yapılacak

Almanya’da PCR testleri sadece sağlık çalışanlarına yapılacak. Hızlı testler yeterli olacak. Pozitif sonuç durumunda ikinci bir hızlı test daha yapılacak.

Almanya’da PCR testleri sadece öncelikli kişilere yapılacak. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Sağlık Bakanı Karl Lauterbach ve Eyalet Başbakanları ile yaptığı toplantı sonrasında, laboratuvarların  kapasite yetmezliği sebebiyle, bundan sonra PCR testlerinin sadece öncelikli kişilere yapılacağını bildirdi.

Öncelikli kişiler arasında sağlık çalışanları ile hasta olanlar ve korona semptomu gösterenler yer aldı.

Korona olduğu bilinen kişilerle temaslı olanlar ya da korona olduğundan şüphe edilen kişiler ise öncelikle hızlı test yaptıracaklar. Hızlı testlerin pozitif çıkması durumunda, korona olup olmadığının kesinleştirilmesi için ikinci bir hızlı test daha yapılacak. Bu ikinci testin de pozitif çıkması üzerine 7 günlük karantinaya girilecek. 7 gün sonrasında test sonucu negatif olursa karantinadan çıkılacak. Bu arada, Almanya’da şu anda günlük PCR test kapasitesinin sadece 300 bin olduğu açıklandı.

Eyalet Başbakanları konferansında, yeni kısıtlamalara gidilmedi. Ancak eski kısıtlamaların devam etmesi karara bağlandı.

Öte yandan, Sağlık Bakanı Karl Lauterbach Şubat ayı ortasından itibaren kısıtlamaları kaldırmayı umduklarını açıkladı. Konferansta herkesin aşı olmaya davet edilmesine rağmen zorunlu aşı ile ilgili herhangi bir karar alınmadı.