Almanya’da Koronavirüs Sayılarında Yeni Rekor: Aşı Zorunluluğu Gündemde!

Almanya’da Koronavirüs Sayılarında Yeni Rekor: Aşı Zorunluluğu Gündemde!

Almanya’da son 24 saatte 164 bin vaka ile koronavirüs salgınında en yüksek günlük vaka sayısı kayıtlara geçerken, Federal Meclis bugünki oturumunda aşı zorunluluğunu görüşecek.

Almanya’da Robert Koch Enstitüsünden (RKI) yapılan açıklamaya göre, koronavirüs salgınında son 24 saatte tespit edilen 164 bin vaka ile en yüksek günlük vaka sayısı kaydedildi. Yeni vaka sayılarıyla ülkedeki toplam koronavirüs vaka sayısı 9 milyon 36 bine yükseldi.

“Aşı Zorunluluğu” Gündemde

Ülkede dördüncü dalga ağır bir şekilde sürerken, uzun süredir üstünde tartışılan “aşı zorunluluğu”, Federal Meclisin bugünkü oturumunda görüşülecek. İktidarda bulunan Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller (Die Grüne) ve Hür Demokrat Partiden bazı milletvekillerinin (FDP) hazırladığı yasa taslağına göre, 18 yaşından büyük herkesin aşı yaptırmasının zorunlu hale getirilmesi isteniyor. Ancak bugünkü oturumda yasa taslağı üzerinde milletvekilleri söz alacak, oylama ise martta yapılacak.

Uygulama Nasıl Olacak?

Aşı zorunluluğu, uygulanması halinde bir ila iki sene geçerli olacak. Ayrıca üç kere aşılanan kişiler muaf tutulacak. Zorunluluğa uymayan kişiler para cezsına çarptırılacak. Aşı zorunluluğunun haziran-ağustos ayları arasında yürürlüğe girebileceği tahmin ediliyor.

50 yaş üzerine aşı zorunluluğu Talebi

Öte yandan bir diğer aşı zorunluluğu uygulaması da trafik lambası koalisyonunun bazı milletvekilleri tarafından gündemde getirildi. Vekillerin gündeme getirdiği uygulama, aşı zorunluluğunun 50 yaş üzerindeki kişiler için geçerli olmasını öngörüyor. Bunun da sadece ilk mecburi doktor görüşmesinin ardından aşılanma oranının artmaması durumunda gerçekleştirileceği ifade ediliyor.

almanya’da koronavirüs salgını

Aktif vaka sayısının 1 milyon 531 bin olduğu ülkede, son 24 saatte 166 kişinin virüs nedeniyle yaşamını yitirmesiyle toplam can kaybı 117 bin 126’ya çıktı. İki doz Kovid-19 aşısı olanların sayısı 61,1 milyona yükseldi.(AA,C)