Viyana’da Camiye Saldırı: Camları Kırıp Kaçtılar!

Viyana’da Camiye Saldırı: Camları Kırıp Kaçtılar!

Avusturya’nın başkenti Viyana’da kimliği belirsiz kişiler tarafından camiye saldırı yapıldı. Saldırıda giriş katındaki camlar kırıldı.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Avusturya Türk İslam Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Birliği (ATİB) Merkez Camisi’ne kimliği belirsiz iki kişi saldırıda bulundu. Saldırganlar caminin giriş katındaki camları kıdı. Saldırganlar olay yerinden hemen uzaklaştı.

„camimize yapılan alçak saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyoruz“

ATİB Başkanı Fatih Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kamera kayıtlarından elde edilen görüntülere göre, söz konusu kişiler saldırı esnasında terör örgütü sempatizanlarının yaptığı işareti yapmaktadırlar. Üç ayların başlangıcı olan böyle bir günde, buradaki millet varlığımızın dişinden tırnağından artırarak inşa ettikleri merkez camimize yapılan alçak saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyoruz.” diye konuştu.

Avusturya Uyum Bakanından Kınama Mesajı

Avusturya Uyum Bakanı Susanne Raab da yaptığı açıklamada, söz konusu saldırıyı şiddetle kınadığını belirtti. Yapılan yazılı açıklamanın devamında, “Demokraside din özgürlüğünün yaşanması büyük bir öneme sahiptir ve öfkenin odak noktası olmamalıdır.” ifadeleri yer aldı.(AA,C)