IGMG Çocuk Kulübü’nden Avrupa’da Bir İlk: Çocuklar Arası Sudoku Turnuvası

IGMG Çocuk Kulübü’nden Avrupa’da Bir İlk: Çocuklar Arası Sudoku Turnuvası

Almanya’nın başkenti Berlin’de IGMG Çocuk Kulübü bir ilke imza atarak, Çocuklar Arası Sudoku Turnuvası gerçekleştirdi.

Hazım Damgacı

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Berlin Bölgesi Çocuk Kulübü, faaliyet alanlarını farklı ve yeni çalışmalarla zenginleştiriyor. Çocuk Kulübü son olarak 29 Ocak 2022 Cumartesi günü Berlin Bölge binasında Çocuklar Arası Sudoku Turnuvası gerçekleştirdi. Avrupa’da bir ilk olan turnuva, çocuk ve veliler tarafından coşkuyla karşılandı.

Emir Sultan Camii’nden Nisa Göktekin birinci oldu

Berlin Spandau Yeni Camii, Emir Sultan Camii, Aziziye Camii, Ensar Camii ve DITIB Şehitlik Camii’nden 8-11 yaş arasında öğrencilerin katıldığı turnuva büyüş çekişmeye sahne oldu. Turnuva sonunda Emir Sultan Camii’nden Nisa Göktekin birinci, Spandau Yeni Camii’nden İsmail Eroğlu ikinci, Aziziye Camii’nden Ahmet Öksüz de üçüncü oldu. Ayrıca katılan öğrencilerin tamamına katılım belgesi ve hediyeler takdim edildi.

“kültür-sanat alanında da güzel faaliyetleri hep beraber göreceğiz”

Berlin Bölge Eğitim Başkanı Hamdi Erer, yarışmayla ilgili açıklamalarda bulunurken, “Geleceğimizin teminatı ve en kıymetli varlıklarımız ve Rabbimizin bize emaneti olan çocuklarımıza kadim değerlerimizi ve yaşadığımız coğrafyanın yaşam şartlarını da öğretmek suretiyle geleceğe hazırlamak için bütün gayretimizi ortaya koymaya çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde kültür-sanat alanında da güzel faaliyetleri hep beraber göreceğiz inşaallah. Çocuk Kulübü Mehter, tiyatro, folklör ve okuma gurupları bunlardan bazıları olacak.” diye konuştu.

Mayıs ayında Marmara Turu

Berlin Çocuk Kulübü sorumlusu Ayşe Eryiğit de Mayıs ayında çocuklara Türkiye’nin tanıtılması amacıyla Türkiye’ye bir kültür-tarih gezisi şeklinde gerçekleştirilecek bir Marmara Turu yapılacağını ifade etti. “Gelecekte daha nice güzel ve etkili faaliyetlerimize komisyon üyelerimiz ve Bölgemizin desteğiyle durmadan devam edeceğiz.” diye kaydetti.(c)