Ukrayna’daki Savaştan Kaçan Ailelere IGMG Camisi Sahip Çıktı

Kırım Tatar Milli Meclisi Almanya Temsilcisi Ahmet Özay’ın girişimiyle Kiev ve Herson şehirlerinden 3 araçla yola çıkarak Köln’e gelen 19 kişi, IGMG Ömer-ul Faruk Camisi misafirhanesine yerleştirildi.

Kırım Tatar Milli Meclisi Almanya Temsilcisi Ahmet Özay’ın girişimiyle Kiev ve Herson şehirlerinden 3 araçla yola çıkarak Köln’e gelen çoğu çocuk ve kadınlardan oluşan 19 kişi, İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatı bünyesindeki Ömer-ul Faruk Camisi misafirhanesine yerleştirildi.

“diğer camilerimiz de hazırlanıyor”

IGMG Köln Bölge Başkanı Ali Bozkurt, yaptığı açıklamada, 24 saat içinde camilerindeki öğrenci yurdunu ayarladıklarını, önümüzdeki günlerde diğer cami ve cemaatlerin de savaş mağdurlarını kabul etmeye hazırlandığını söyledi.

“Elimizden gelen gayreti yapacağız”

Bozkurt, “Evsizlik, barksızlık, vatansızlık zor birşey. Biz onlara evlerindeki sıcaklığı hissettiremeyiz belki ama geçici de olsa böyle bir yer hazırladık. kendilerini burada ağırlamaktan mutluyuz. Elimizden gelen gayreti yapacağız ve bundan sonraki süreci de takip edeceğiz.” dedi.

6 günlük bir yolculuk sonunda Köln’e ulaşan savaş mağdurları, kendilerini sıcak şekilde karşılayan ve misafir eden cami yetkililerine teşekkür ettiler.(AA,C)