Gündem

Siyasetçiler IGMG Köln Bölge ve Finnentrop Cemiyet İftarında Müslümanlarla Buluştu

IGMG’nin Köln Bölge ve bölgeye bağlı Finnentrop cemiyet iftarında siyasetçiler Müslümanlarla bir araya geldi.
İskender Güngör
23 Nisan 2022
IGMG Finnentrop İftarı, çok sayıda siyasetçiyi Müslümanlarla buluşturdu.

Almanya’da siyasetçiler, İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Köln Bölge ve Köln Bölgesine bağlı Finnentrop cemiyet iftarında Müslümanlarla bir araya geldi.

İftarda, Avrupa ülkelerinin Ukraynalı mültecilere uyguladığı pozitif ayrımcılık ile Suriyeli ve Afganlı mültecilere uygulanan negatif ayrımcılık da konuşuldu. Alman siyasetçiler, bu ayrımcılığın olmaması gerektiğine vurgu yapma ihtiyacı duydu.

Finnetrop Cemiyet İftarı

IGMG Finnentrop Cemiyeti İftarına siyaset dünyasından CDU Federal Milletvekili Florian Müller, SPD Eyalet Millet Vekili Adayı Christin Marie Stamm, Yeşiller Eyalet Milletvekili Adayı Dr. Gregor Kaiser, Finnetrop Kaymakamı Theo Melcher ve Katolik Kilise Papazı Theo Melcher katıldı. Katılımcılar birer selamlama konuşması yaptı.

Finnetrop Belediye Başkanı Achim Henkel, uzun zamandır caminin faaliyetlerini takip ettiğini söyledi ve “Önceden küçük bir ibadethane iken, şu an devasa bir eğitim merkezi olarak çalışmalar yapıyorsunuz.” dedi.

IGMG Köln Bölgesinin İftarına katılan misafirler.

Köln Bölge İftarı

IGMG Köln Bölge İftarına da siyasetçiler ilgi gösterdi. CDU Köln Bölge Başkan Yardımcısı ve Eyalet Milletvekili Florian Braun, CDU Eyalet Milletvekili Bernd Petelkau, Federal Meclis Eski Milletvekili Karsten Möring siyasetçiler arasında yer aldı. Köln Bölge iftarında ayrıca kilise temsilcileri de bulundu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş