Gündem

Almanya’da 9 Euroluk Bilet Kaosu

Almanya’da halk 9 Euroluk biletlere hücum etti. Hafta sonu tren istasyonları ile birlikte trenler de tıka basa doldu. Uygulamanın yıl boyu sürdürülmesi isteniyor.
05 Haziran 2022
Almanya'da aylık 555 Euro zam talep eden makinistler bugün 20 saatlik uyarı grevine gidecek. @twitter

Almanya’da 1 Haziran tarihinden itibaren uygulamaya konulan aylık 9 Euroluk biletlere olan ilgi hafta sonu tatilinde toplu taşıma ulaşımında kaosa yıl açtı.

Özellikle tren istasyonlarına hücum ederek tatil beldelerine gitmek isteyen yolcular, biletlere olan ilginin yüksek olması sebebiyle trenlerde yer bulamadı. Çoğu ayakta gitmek zorunda kalan yol yolcular, aynı zamanda sıkışmak zorunda kaldı.

Alman Demiryolları Yetmiyor

Bu arada, 9 Euroluk biletlerin kullanıldığı alman Demir Yolları trenlerinde de organize kaosu yaşandı. Çoğu tren, zamanında gelmediği gibi bazı tren seferleri de iptal edildi. Bisikletli yolcuların çoğunluğu trenlere alınmadı.

Bölgesel ulaşım yapsa dahi üzerinde Regional (Bölgesel) yazmayan Alman Demir Yolları DB trenlerine 9 Euroluk biletler kabul edilmedi.

Yıl Boyu Daha Makul Bir Uygulamaya Geçilsin

Öte yandan, iktidardaki Sosyal Demokrat Parti ulaşım uzmanı Dorothee Martin, 9 Euroluk bilete gösteren ilginin, halkın daha uygun şartlarda toplu ulaşım politikasını benimseyeceğini gösterdiğini, bu yüzden de Ağustos ayı sonunda bitecek olan uygulamanın daha makul bir şekilde düzenlenerek sürekli hâle getirilmesini istedi.

Almanya Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Gerd Landsberg de, 9 Euroluk bilet uygulamasının Ağustos ayı sonunda biteceğini hatırlatarak “Böyle kısa bir yaz politikasına değil, daha da kapsamlı ve tüm Almanya’da geçerli olacak bir toplu ulaşım politikasına geçilmesini istedi.

Almanya Tüketiciler Merkezi Birliği Başkanvekili Jutta Gurkmann da federal hükümetin toplu ulaşımı cazip hâle getirecek bir ücretlendirme çalışması yapılmasını istedi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş