Gündem

Müslüman Karşıtı Eric Zemmour Milletvekili Seçilemedi

Fransa'da İslam ve Müslüman karşıtı aşıdı sağcı Eric Zemmour, yüzde 23 oy alsa da, milletvekili seçimlerini kaybetti.
14 Haziran 2022
İktidar olursa Muhmmed ismini yasaklayacağını açıklayan Eric Zemmur milletvekili de olamadı. @shutterstock

Fransa’da Müslümanları hedef alan açıklamalarıyla dikkat çeken ve daha önce mahkeme tarafından İslamofobik söylemleri nedeniyle mahkum olan, Eric Zemmour, cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki yenilgisinden sonra milletvekili seçimlerinde de hezimete uğradı.

Fransa’nın güney doğusunda bulunan Var 4’üncü bölgeden milletvekilliği için aday olan Eric Zemmour, ilk turda sadece yüzde 23,19 oy oranına ulaşarak üçüncü sırayı elde etti. Bu sonuçla Zemmour, ikinci tura kalmayı başaramadı.

Var 4. bölgede ilk sırayı ise Cumhurbaşkanı Macron liderliğindeki Ensemble’ın adayı Sereine Mauborgne elde etti. İkinci sırada ise merkez sağ parti cumhuriyetçiler adayı Philippe Lottiaux yer aldı.

Aşırı sağcı aday Zemmour, daha önce, cumhurbaşkanlığına adaylığını koymuş ancak yine kazanamamıştı.

Eric Zemmour cumhurbakanı adayı olduğu dönemde yaptığı açıklamalarda kazanması durumunda Muhammed ismini yasaklayacağını, yabancıların sosyal yardımlarını kısıtlayacağını açıklamıştı.

Seçimlerde yarışan aşırı sağcı Ulusal Birliktelik partisi lideri Marine Le Pen ise ikinci tura kaldı. Le Pen, milletvekili koltuğu için yarıştığı Pas-de-Calais vilayetinin 11. seçim bölgesinde yüksek oy oranı alarak ikinci tura kalmaya hak kazandı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş