Gündem

Almanya’da Başörtülü Diye Fahri Kadın Hakimin Görevine Son Verildi

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde göreve başlayan fahri kadın hakimin görevine, başörtülü olduğu gerekçesi ile son verildi.
09 Aralık 2022
@shutterstock

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin başkenti Düsseldorf’ta, sosyal mahkemede fahri olarak görev yapan başörtülü bir kadının görevine son verildi. Düsseldorf Sosyal Mahkemesi’nin 38. dairesi başörtülü hakimin görevine son verilmesini “belirgin bir sembol veya kıyafet giyilmesi” yasağına dayandırdı.

Almanca haber sitesi IslamiQ’e açıklamalarda bulunan  Düsseldorf Sosyal Mahkemesi Başkanı, eyalet yasalarına göre, hakimlerin belirgin, sembol ve kıyafetler giymesinin yasaklandığını, bu yüzden de başörtülü hakimin görevine son verildiğini açıkladı. Mahkeme başkanı, yasanın fahri hakimler için de geçerli olduğunu ifade etti.

Kuzey Ren-Vestfalya’da yargıda başörtüsü yasağı

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyalet Parlamentosu geçtiğimiz yıl Mart ayında çıkardığı bir yasayla, hakim, savcı ve diğer yargı çalışanlarının dini kıyafet giymelerini yasaklamıştı. Yasayla, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığının garanti edileceği öne sürülüyor.

Reklam (İç Sayfa)

Pin It on Pinterest

Paylaş