“Almanya’da Konut Piyasasında Irkçılık Hakim”

“Almanya’da Konut Piyasasında Irkçılık Hakim”

Almanya’da özel ev sahiplerinin Alman olmayan isimlere evlerini kiralamadığı ve konut piyasasında ırkçılığın artık sıradan hâle geldiği açıklandı.

Almanya’da Alman olmayanlara konut kiralamada ciddi bir ırkçılık yaşandığı açıklandı. Köln Caritas Entegrasyon Temsilcileri Başkanı Maristella Angioni, yabancı isimlerin özellikle özel kişilerden ev kiralamasının neredeyse imkânsız olduğunu bildirdi.

Köln’deki Domradio’ya açıklamalarda bulunan Maristella Angioni, bizzat kendilerinin hem yabancı isimle hem de Alman ismiyle ev araması denemesi yaptıklarını, Alman olmayan isimlerin herhangi bir konuşmaya izin vermeden konutun kiraya verildiği bilgesi verilerek kapatıldığını söyledi.

“Maalesef çok klişe gelse de maalesef gerçek bu.” diyen Köln Caritas Entegrasyon Temsilcileri Başkanı Maristella Angioni, Alman olmayan bir isimle arandığında kiraya verildiği söylenen konut için Almanca bir isimle yeniden aramaları sonrasında, evi görmek için randevu yaptıkları da bildirdi.

Konut kiralama piyasasında ırkçılığın artık sıradanlaştığına da dikkat çeken Maristella Angioni, özel ev sahiplerinin Almanca olmayanları Köln’ün yabancıların çoğunlukla oturduğu Kalk semtine yönlendirdiğini de ifade etti.

“Özel ev sahipleri genellikle, iyisi mi siz Kalk’ta bir daire baksanız iyi olur. Ortak yönleriniz olan insanları orada bulacaksınız.” dediklerini hatırlatan Angioni, bu durumun kabul edilemez olduğunu açıkladı.