Toplum

Almanya’nın NRW Eyaletinde Karantina Zorunluluğu Kalkıyor

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde korona vakaları için geçerli olan karantina zorunluluğu 1 Şubat itibariyle kalkıyor.
25 Ocak 2023
@Shutterstock

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaletinde 1 Şubat 2023 tarihi itibariyle koronavirüse yakalanan vatandaşlar için karantina zorunluluğu kalkıyor. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, hâli hazırda devam eden beş günlük karantina zorunluluğunun artık gerekmediğinin altı çizildi.

Eczacılar Birliğe de Talep etmişti

Daha önce Eczacılar Birliği de karantinan zorunluluğunun kaldırılması yönünde talepte bulunmuştu. Maske zorunluluğunun kaldırıldığı eyatlerde ağır korona vakalarında bir artışın olmadığının tespit edildiği ifade edilimişti. Buna göre, “Maske zorunluluğu kaldırılıyorsa, karantina zorunluluğu da kaldırılmalı.” ifadeleri kullanılmıştı.

“her birey sorumluluk almayı öğrenmeli”

Sağlık Sigortalarıyla Çalışan Doktorlar Birliği de aynı şekilde karantina zorunluluğunun kaldırılması gerektiği ile ilgili, “Her bireyin hem kendisi hem de başkaları için daha fazla sorumluluk almayı öğrenmesi gerektiğinden, karantina zorunluluğu yakın zamanda kaldırılmalı.” diye kaydetmişti.

Öte yandan Almanya genelinde 1 Şubat itibariyle yolcu otobüs ve trenlerinde maske zorunluluğunun kalkacağı kaydedildi. KRV eyaletinde de genel olarak toplu taşıma araçlarında maske zorunluluğu kalkıyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş