Kahramanmaraş’ta Deprem: 300’e Yakın Kişi Hayatını Kaybetti

Kahramanmaraş’ta Deprem: 300’e Yakın Kişi Hayatını Kaybetti

Türkiye’de meydana gelen depremde, ilk belirlemelere göre 287 kişinin vefat ettiği bildirildi. Yabancı haber ajansları vefat edenlerin sayısının 600’ü geçtiğini bildirdi.

Türkiye’de yerel saatle gece saat 04.17’de merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde ilk belirlemelere göre 287 kişi vefat ederken yabancı haber ajansları vefat edenlerin sayısını 600 olarak verdi. Vefat edenlerin sayısının artmasından endişe ediliyor.

Depremde binlerce binanın yıkıldığı, bazı köylere ise ulaşılmakta zorluk çekildiği bildirilirken, Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AFAD ve Kızılay ekipleri depremden etkilenen bölgelere ekipler gönderdi.

Deprem, Adıyaman, Osmaniye, Kayseri, Sivas, Malatya, Ankara, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Hatay, Adana ve Mersin gibi çevre illerle Suriye’de de şiddetle hissedildi. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi dahil olmak üzere çevre illerde de yıkıma sebep olan depremin artçı sarsıntıları da devam ediyor.

Pazarcık depreminin, Türkiye’de 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen Gölcük depreminden sonraki en büyük deprem olduğu açıklandı.