Minicik Avucunda Annesinin Saçı Vardı: 20 Günlük Kerem Bebek 60 Saat Sonra Enkazdan Kurtarıldı

Türkiye son asrın en büyük felaketi olan deprem sonrası dünyanın dört bir yanından gelen uzman ekiplerle birlikte arama kurtarma çalışmaları ile mucize kurtuluşlar devam ediyor.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde meydana gelen ve Gaziantep, Malatya, Hatay, Osmaniye, Adana gibi çevre illerde de yıkıma neden olan depremin ardından arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Birçok ekip canla başla müdahale ederken mucize haberler de gelmeye devam ediyor. Ekipler, Hatay’da deprem sonrası enkazdan 20 günlük Kerem Ağırtaş’ı 60 saat sonra kurtardı. Bebeğe ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaparken, sağlık durumunun ise iyi olduğu belirtildi. Kerem Ağırtaş adlı bebeğin minicik avucunda parmaklarının arasına dolanmış annesinin saçının olduğu görüldü. Söz konusu kareleri görenler duygu patlaması yaşadı.

İlk isteği başörtüsü oldu

Gaziantep’in Nizip ilçesinde yıkılan bir binanın enkazından 28 saat sonra bir anne ve 3 çocuğu yaralı olarak kurtarıldı. Henüz ismi öğrenilemeyen kadının kurtarma ekiplerinden ilk istediği başörtüsü oldu. Henüz ismi öğrenilemeyen kadın, kurtarma ekiplerinden başörtüsü istedi. Başörtüsüz dışarıya çıkmayan kadın kurtarma ekiplerine “İmanını seveyim teyze” dedirtti. Çevredeki vatandaşlar ve kurtarma ekipleri, “Allahu Ekber” ve “İmanını seveyim imanını” diyerek büyük sevinç yaşadı.

73’üncü saatte 5 yaşındaki Mir Berzan Bağış kurtarıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler, Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesi Azerbaycan Bulvarı’nda 7 katlı Gözde 2 Apartmanı’nın enkazından gelen ses sonrasında seferber oldu. Sakarya itfaiyesince saatler süren çalışmada, felaketin 73’üncü saatinde 5 yaşındaki minik Mir Berzan Bağış, 55 yaşındaki babası Ali ile eşi Zelal sağ olarak ulaşıldı. Bölgede çalışmalarını sürdüren ve birçok canı kurtaran Sakarya itfaiyesinin kurtardığı minik Mir Berzan ve ailesi hastaneye sevk edildi. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen minik kızın ilk isteği ise su oldu.

“Yok daha muayene olmadım”

Antakya ilçesi Odabaşı Mahallesi’nde yıkılan Sultanevler Sitesi’nde bir blokun enkazından gelen sesleri tespit eden İHH ve AFAD arama kurtarma ekipleri, çalışmalarını bu bölgede de yoğunlaştırdı. Enkazda yapılan çalışma sonucu ilk depremden 72 saat sonra 5 yaşındaki Hazal ile annesi Betül Güner kurtarıldı. Küçük kız, kendisini kurtaran ekiplerin su isteyip istemediği sorusuna, “Yok daha muayene olmadım” karşılığını verdi.. Aynı enkazda bir baba ile kızına da ulaşıldı. Enkazdan yaralı çıkarılan 4 kişi, hastanelerde tedavi altına alındı.

Kurtarılmayı Beklerken Kur’an-ı Kerim Okudu

Anktakya’da da enkaz altında kalan bir depremzedenin molozların arasında kurtarılmayı beklerken Kur’an-ı Kerim okuduğu görüldü. Kur’an-ı Kerim okuyan kişinin yakınlarına gönderdiği videoda kurtarılmayı beklerken kayda aldığı o anlar izleyenleri duygulandırdı.

“Siz eve nasıl girdiniz”

Kahramanmaraş’ta saatler sonra enkazdan kurtarılan diğer bir çocuk ise 8 yaşındaki Zübeyde, yaşadığı şok ile kurtarma ekiplerine, “Siz eve nasıl girdiniz” dedi. Kurtarılan çocuk, daha sonra sağlık ekiplerine teslim edildi. Yaşadığı felaketin etkisiyle Zübeyde, “siz eve nasıl girdiniz” sorusunu sordu. Küçük kızın yaşadığı durumu anlayan ekipler” Biz seninle saklambaç, oynuyorduk ya” yanıtını verdi.