Yarın Tüm IGMG Camilerinde Depremzedeler İçin Dua ve Cenaze Programı Düzenlenecek

Yarın Tüm IGMG Camilerinde Depremzedeler İçin Dua ve Cenaze Programı Düzenlenecek

IGMG’ye ait tüm camilerde Türkiye’deki depremzedeler için yarın sabah dua programı düzenlenecek ve cuma namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılanacak.

İslam Toplumu Millî Görüş’e ait tüm camilerde Türkiye’deki depremzedeler için yarın sabah dua programı düzenlenecek. IGMG İrşad Başkanı Celil Yalınkılıç, yaptığı açıklamada ayrıca cuma namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılanacağının altını çizdi.

1000’i aşkın genç depremzedeler için dua edecek

Öte yandan IGMG Gençlik Teşkilatı Güney Hollanda, Lyon ve Linz Bölgesi’nde tertip edilecek olan cemaatle sabah namazı programında depremzedeler için dua edilecek, gıyabi cenaze namazı kılınacak. Pazar günü düzenlenecek olan programlarda toplam 1000’i aşkın genç bekleniyor.

“Büyük üzüntüyle yaşananları takip ediyoruz”

IGMG Gençlik İrşad Eğitim Başkanı Tarık Eroğlu, deprem felaketiyle ilgili Camia Haber’e yaptığı açıklamada, “Büyük üzünütüyle yaşananları takip ediyoıruz. Elimizden geldiği kadar madddi ve manevi anlamda destek olmaya gayret ediyoruz. Bu vesileyle yakın akarabalarını kaybeden kardeşlerimize başsağlığı diliyoruz.” diye kaydetti. (bb)